Απόρριψη της αναίρεσης για το οικονομικό σκάνδαλο στο Πάντειο πρότεινε ο εισαγγελέας

Την απόρριψη της αναίρεσης των πέντε εκ των εννέα καταδικασθέντων για το οικονομικό σκάνδαλο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998, εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Εμμανουήλ Ρασιδάκης.

Υπενθυμίζεται, οτι τον Ιούνιο του 2012 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδικάστηκαν εννέα άτομα για το σκάνδαλο στο Πάντειο. Ειδικότερα, καταδικάστηκαν οι εκπρόσωποι των πρώην πρυτανικών αρχών Δημήτρης Κώνστας,

Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 14 ετών.

Στον διευθυντή του λογιστηρίου του Παντείου Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο, έχει επιβληθεί η ποινή της κάθειρξης 25 έτη, αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ακόμη, στους υπαλλήλους του λογιστηρίου Βλάσση Βεηκόντη και Μιχάλη Παπαδοκωστάκη, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 13 και 14 ετών αντίστοιχα, ενώ ποινή καθείρξεως 14 ετών, επιβλήθηκε και στον Χαράλαμπο Μπουτσίκο, διοικητικό υπάλληλο. Τελος, στους προμηθευτές, Παναγιώτη Ορφανό και Ιωάννη Γρατσάνη, επιβλήθηκαν ποινές καθείρξεως 10 ετών.

Σημειώνεται, οτι το δικαστήριο επέβαλλε στους κατηγορουμένους τη δήμευση κατασχεθέντων, μεταξύ των οποίων και του αυτοκινήτου μάρκας Φεράρι που είχε αγοράσει ο Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος.

Οι πέντε εκ των εννέα κατηγορουμένων που άσκησαν αναίρεση, υποστήριξαν ότι η εφετειακή απόφαση στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ενώ έχει αντιφάσεις και κενά. Ωστοσο, ο αντεισαγγελέας κ. Ρασιδάκης ειχε αντίθετη άποψη, τονίζοντας πως η εφετειακή απόφαση ορθά αιτιολογεί τον δόλο και τον σκοπό των κατηγορουμένων και πρέπει να απορριφθούν οι αναιρέσεις. Το Ποινικό Τμήμα επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Σ.Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα