Μάθετε τι θα συμβεί εάν ποστάρουμε την ίδια φωτογραφία 90 φορές στο instagram (VIDEO)

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον πειραματισμό προχώρησε ο καλλιτέχνης και καθηγητής Pete Ashton. Ο Βρετανός καθηγητής θέλησε να ανακαλύψει τι συμβαίνει σε μια φωτογραφία η οποία θα ανέβει στο Instagram 90 φορές.

Ο τρόπος που εφάρμοσε ο Αshton είναι μια παραλλαγή του πειράματος «I Am Sitting in a Room», του συνθέτη Alvin Lucier, που πραγματοποιήθηκε 1969. Τότε ο Lucier θέλησε να αποδείξει τις μεταβολές που συμβαίνουν στον ήχο κατά την αλλεπάλληλη ηχογράφησή του. Σήμερα, το πείραμα του γνωστού καλλιτέχνη, με τίτλο «I Am Sitting In

Stagram (2015)» καταγράφει την αλλοίωση που υφίσταται η φωτογραφία κατά το «Generation Loss», ένα ψηφιακό φαινόμενο κατά το οποίο η φωτογραφία χάνει ελάχιστη από την ποιότητά της όταν αναβαίνει στο εν λόγω κοινωνικό μέσο, χωρίς όμως η απώλεια αυτή να γίνεται αντιληπτή με το μάτι.

Έτσι λοιπόν, ο Βρετανός καλλιτέχνης τράβηξε μια φωτογραφία, την ανέβασε το Instagram και στη συνέχεια έβγαλε ένα screenshot της οθόνης και ξαναπόσταρε την κόπια της, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία 90 φόρες. Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό βίντεο, που καταγράφει όλη τη διαδικασία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα