Πανευρωπαϊκή λύση για τη φορολόγηση των ελβετικών καταθέσεων

Προς πανευρωπαϊκή λύση οδεύει, όπως όλα δείχνουν, το ζήτημα της φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία, με προφανή οφέλη και για την Ελλάδα, τουλάχιστον αν κρίνουμε από τα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν στον γερμανικό τύπο το Σαββατοκύριακο.

Τα γερμανικά ΜΜΕ κατέγραψαν τις συνομιλίες της Καγκελαρίου Μέρκελ με τον Λουξεμβουργιανό

ομόλογό της, στις οποίες συμφώνησαν ότι οι συζητήσεις για τη φορολόγηση των αποταμιεύσεων θα πρέπει να γίνουν υπό τους ίδιους όρους για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες και χωρίς η Ελβετία να αρκείται σε "ωραίες συζητήσεις" άνευ αποτελέσματος.

Λίγες ώρες νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μια συμφωνία αν αυτή δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας, ενώ διευκρίνισε ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Όπως η ΕΕ συζητά με την Ελβετία το θέμα της ανταλλαγής των πληροφοριών για τις αποταμιεύσεις, στο πλαίσιο κοινοτικής οδηγίας, έτσι πρέπει να δούμε σε επίπεδο ΕΕ πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της φορολόγησης καταθέσεων για το παρελθόν» τόνισε ο υφυπουργός για να τον επιβεβαιώσουν αμέσως μετά τα γερμανικά δημοσιεύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα