Φιλιππίδης: Κανένα δάνειο δεν ήταν επισφαλές

Είκοσι λεπτά πριν τις 9 το πρωί έφτασε στην Ευελπίδων με χειροπέδες ο Αγγελος Φιλιππίδης προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Κατά της Διαφθοράς κ. Γιώργου Ανδρέαδη για τα κακουργήματα της απιστίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε: «Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους. Εαν χάσω, τότε οι εισαγγελείς θα εγκρίνουν τα δάνεια».

Ο

εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των κόκκινων δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) δίνει από το πρωί μάχη προκειμένου να γυρίσει την παρτίδα και να μηδενίσει τις πιθανότητες να οδηγηθεί στη φυλακή.

Στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο κ. Φιλιππίδης υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως, «όταν δώσαμε το δάνειο στην Alapis, είχε ήδη κάνει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 400 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία των Γριβέα - Βάτσικα, όταν χρηματοδοτήθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ήταν ενεργή και με πολλές χρηματοροές. Κανένα δάνειο από το ΤΤ δεν ήταν επισφαλές και όλα εξυπηρετούνται».

Για το δάνειο στον εφοπλιστή Παναγιώτη Ευθυμίου, ο Φιλιππίδης φέρεται να υποστηρίζει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης είναι παράνομη, καθώς το δάνειο εξυπηρετείται από τον επιχειρηματία Αθανάσιο Έλληνα.

Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ φέρεται να έχει προσκομίσει και έγγραφες βεβαιώσεις, που ενισχύουν το επιχείρημά του ότι δεν απελάθηκε από την Τουρκία, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα οικειοθελώς.

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει, μόλις έμαθε τι συμβαίνει στην Ελλάδα και ξεκαθάρισε το θέμα της έκδοσής του στη χώρα μας, έκλεισε αμέσως εισιτήριο επιστροφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα