Παναγόπουλος: "Οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ δεν άλλαξαν το τοπίο "

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου ένα σταθερό δημοσκοπικό τοπίο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ALCO Κώστας Παναγόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε πως «δεν υπάρχουν εκπλήξεις δημοσκοπικά πλην μίας – όπως είπε- ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζουν

υψηλά ποσοστά».

Τόνισε με έμφαση ότι «αν δεν υπάρξουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις το υπάρχων τοπίο είναι ΜΗ αναστρέψιμο…»

Ειδικότερα για το πολιτικό τοπίο ο κ. Κώστας Παναγόπουλος σημείωσε πως «οι ευρωεκλογές διαμόρφωσαν ένα πολιτικό τοπίο και αυτό κληρονομήθηκε στο μυαλό, την λογική ή το συναίσθημα μας υπογραμμίζοντας πως η διαφορά των ευρωεκλογών που επαναλαμβάνεται στις δημοσκοπήσεις είναι μια αφετηρία».


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η τοποθέτησή του ότι «οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ τον κ. Σαμαρά και Τσίπρα δεν διαμόρφωσαν ένα νέο τοπίο» και συμπλήρωσε πως «δύο κομματικοί συνδυασμοί έχουν συμπιεστεί πάρα πολύ. Η ΔΗΜΑΡ είναι δύσκολο να ανακάμψει καθώς λείπει ένας καλός λόγος για επιλέξεις το συγκεκριμένο κόμμα, ενώ πιέσεις δέχονται και οι ΑΝΕΛ εξαιτίας της μετακίνησης των ψηφοφόρων προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το Ποτάμι ανέφερε «θα το δούμε στις εθνικές εκλογές».

Τόνισε τέλος πως σημασία έχει το ύψος του ποσοστού του πρώτου κόμματος δεν θα έχει αυτοδυναμία και μένει να δούμε ‘όπως είπε- αν θα χρειαστεί να συνεργαστεί με ένα ή δύο κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα