Μενδώνη: "Είναι λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του νεκρού"

Διαφωνίες και στο υπουργείο Πολιτισμού προκαλεί ο Τάφος της Αμφίπολης με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, Λίνα Μενδώνη να βρίσκεται σε αντίθετη γραμμή σε σχέση με την εκτίμηση του κ. Κώστα Τασούλα, ο οποίος δήλωσε ότι ο τάφος δεν ανήκει στο Μέγα Αλέξανδρο.

Η κ. Μενδώνη, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ του Νίκου Ευαγγελάτου, εκτίμησε ότι «είναι λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του νεκρού», λίγη ώρα μετά την δήλωση-βόμβα του κ.

Τασούλα ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση δεν πρόκειται για τον Τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγκεκριμένα η κ. Μενδώνη υπογράμμισε πως: «είναι λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του νεκρού, από την στιγμή που ούτε η ανασκαφή έχει ολοκληρωθεί, ούτε ο Τάφος έχει αποκαλύψει τα μυστικά του».
Για το ποιος είναι ο ένοικος του Τάφου, η κ. Μενδώνη εκτίμησε ότι «ακόμη δεν υπάρχουν τα κατάλληλα στοιχεία για να μιλήσουμε για τον ένοικο του Τάφου. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου Μνημείου έχουμε ως δεδομένο ότι είναι ένα πολύ ιδιόρρυθμο μνημείο καθώς δεν υπάρχει κάτι παράλληλο. Τα όσα συναντούν οι αρχαιολόγοι είναι πράγματα πρωτόγνωρα. Είναι εντελώς λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του όποιου νεκρού. Τα στοιχεία δεν επαρκούν για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και άποψη».

Τέλος, η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη αποκάλυψε στοιχεία και λεπτομέρειες για τον τέταρτο θάλαμο σημειώνοντας πως: «Πρόκειται για μια πόρτα που φαίνεται πως είναι μικρότερη από τις υπόλοιπες πύλες που βρέθηκαν και δείχνει ότι είναι ένα επίπεδο προς τα κάτω. Μόνο αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν μέχρι στιγμής και καλύτερη εικόνα θα υπάρχει μόνο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τρίτο θάλαμο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μενδώνη.

Διαβάστε επίσης στο parapolitika.gr:

Ακριβής μικρογραφία της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, ο τύμβος της Αμφίπολης! (ΦΩΤΟ)-Η μαθηματική αναλογία με την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.ΧΓιατί οι Καρυάτιδες έχουν προτεταμένο το αριστερό πόδι (ΦΩΤΟ)-Τι μπορεί να συμβολίζει η κίνηση αυτήΑποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης (ΦΩΤΟ)-Απίστευτης ομορφιάς και λεπτομέρειας τα ύψους 2,27 μ. αγάλματα

Keywords
Τυχαία Θέματα