Παίρνει τη Μελέτη για το πρωινό ο Μαλέλης!

Μετά τον Νίκο Ευαγγελάτο, οι επόμενοι που μπορεί να πάρουν σειρά για απομάκρυνση από τον ΣΚΑΪ φαίνεται πως είναι το δίδυμο Λυριτζή-Οικονόμου. Αν και το τηλεοπτικό τους προϊόν είναι καλό και τα νούμερα τηλεθέασης πάνω από τον μέσο όρο του σταθμού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταμάτης Μαλέλης δεν καλοβλέπει τη συγκεκριμένη εκπομπή, η οποία έχει και ιδιαίτερα υψηλό κόστος, χωρίς μεγάλο εμπορικό κέρδος. Ετσι, η σκέψη του είναι να μετατρέψει αυτή τη ζώνη σε… ψυχαγωγική, που να απευθύνεται σε νεότερα κοινά

και να έχει πολύ χαμηλότερα έξοδα. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες του «Secret» αναφέρουν πως ο Σταμάτης Μαλέλης έχει στο μυαλό του και το πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να αναλάβει το πολύ πρωινό αυτό δίωρο. Ο λόγος για την Ελεονώρα Μελέτη, η οποία μετράει τους τελευταίους μήνες της συνεργασίας της με το Star, με τους ανθρώπους του καναλιού να μην είναι καθόλου ευχαριστημένοι μαζί της. Ο βασικός λόγος που οδηγείται ο ΣΚΑΪ σε ένα πιο light πρωινό έχει να κάνει με το κόστος του υπάρχοντος προγράμματος. Οπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε αποφασίσει να επιστρέψει στο προηγούμενο μοντέλο του σταθμού. Ωστόσο, η έλευση του Σταμάτη Μαλέλη ανέτρεψε εν μέρει τους σχεδιασμούς του, με αποτέλεσμα η μετάβαση στις αρκούδες και στους τίγρεις να περάσει από τη δοκιμασμένη συνταγή του παλιού Star.

Καταρρέει το ραδιόφωνο.

Κατάρρευση άνευ προηγούμενου για τον ΣΚΑΪ 100,3. Το ποσοστό 8,7% που κατέγραψε στην τελευταία μέτρηση ακροαματικότητας δεν το είχε ούτε την περίοδο που είχε αναλάβει τη διεύθυνση ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ο ΣΚΑΪ πιέζεται πλέον ασφυκτικά. Εχει χάσει την επαφή με την κορυφή, ενώ η δυναμική είσοδος του Παραπολιτικά FM 90,1 στην ενημερωτική μάχη θα σημάνει και νέες απώλειες για τον άλλοτε κραταιό σταθμό. Πριν από τρία χρόνια, στις αρχές του 2011, ο ΣΚΑΪ 100,3 ήταν στην πρώτη θέση, με 12,8%. Τον Σεπτέμβριο του 2011, μετά και την εκδίωξη της «Ελληνοφρένειας», διατηρούσε την πρώτη θέση, με 11,9%. Στο ενδιάμεσο ο σταθμός, με τον Αρη Πορτοσάλτε, είχε κατορθώσει να ανοίξει μέτωπο με τους ταξιτζήδες. Την τελευταία φορά που ο ΣΚΑΪ βρισκόταν στην πρώτη θέση ήταν στο τέλος του 2012, με 12,6%, την ώρα που ο Real ήταν στο 12,3%. Η πτώση ξεκίνησε επί διευθύνσεως Αρη Πορτοσάλτε, έχοντας δίπλα του τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, με την εφαρμογή της πολιτικής μείωσης του προσωπικού με την εκδίωξη των ανεπιθύμητων, όπως η «Ελληνοφρένεια». Είχε ήδη απολυθεί η αείμνηστη Αριστέα Μπουγάτσου, με προσωπική απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου, και μαζί της ο Χάρης Μπότσαρης. Ακολούθησαν οι Αρης Χατζηστεφάνου, Δημήτρης Γιαγτζόγλου, Κώστας Λαβίθης (νυν Real FM), Γιώργος Ψάλτης, Βασίλης Κουφόπουλος (νυν Real FM) και εσχάτως η Κατερίνα Ακριβοπούλου (νυν Real FM). Το πρότυπο που ακούγεται πως μπορεί να ακολουθήσει ο ΣΚΑΪ είναι αυτό του Easy. Παράλληλα, ο πρώην ενημερωτικός σταθμός ANT1 FM έγινε μουσικός και όλες οι δυνάμεις επικεντρώθηκαν στην τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα