Όσα έγιναν χθες στον ελληνικό τελικό της Eurovision (photos)

Oι Freaky Fortune και οι Risky Kidd θα μας εκπροσωπήσουν στην Eurovision!

Λίγο μετά τις 21:00, μέσα από την συχνότητα της ΔΤ, o Γιώργος Καπουτζίδης και η Δέσποινα Βανδή μας καλησπέρισαν και παρουσίασαν, όπως και πέρυσι, τον ελληνικό τελικό για την Eurovision 2014.

Το σόου ξεκίνησε με τους δύο παρουσιαστές να τραγουδούν, ο ένας «Λίγο Κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» της Μαρινέλας (Eurovision 1974) και ο άλλος «Ότοστοπ» της Άννας Βίσση (Eurovision 1980), συνοδευόμενοι από μπαλέτο.

Το

σόου τα είχε όλα, βίντεο από παλιές συμμετοχές της Ελλάδας στην Eurovision, από το 1974 μέχρι το 2013, συνεργασίες επί σκηνής, με μίξη τραγουδιών: Η Καλομοίρα με Clydee τραγούδησαν το «My secret combination» από την Eurovision 2008, το συγκρότημα Μέλισσες με τους Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλη και Μπέσυ Αργυράκη τραγούδησαν το «Μάθημα Σολφέζ» από την Eurovision 1997, Demy με Σοφία Βόσσου τραγούδησαν την «Άνοιξη» από την Eurovision 1991, Τάμτα με Ελπίδα τραγούδησαν το «Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ» από την Eurovision 1977. Η Δέσποινα Βανδή τραγούδησε και αυτή με την σειρά της το τραγούδι της «Χάνω Εσένα» με ένα υπέροχο χορευτικό, οι περσινοί νικητές Koza Mostra με τον Αγάθωνα το «Alcohol is free» και ο Στέλιος Λεγάκης με την Μελίνα Νάμα τραγούδησαν τα «Die for you», «Everything» και «Shake it».

Φυσικά παρουσιάστηκαν και τα 4 υποψήφια τραγούδια: «Rise up», «Πεταλούδα στην Αθήνα», «Κανένας δεν με σταματά» και «Dancing night».

Οι παρουσιαστές, παρουσίασαν με τον δικό τους τρόπο και χιούμορ την βραδιά, αυτοσαρκάζοντας και κάνοντας λογοπαίγνια, αφού τα κείμενα ήταν γραμμένα με το ύφος του Γιώργο Καπουτζίδη.

Λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μέσα από βίντεο, έδωσαν τις ευχές τους το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει την Μάλτα στον διαγωνισμό και η Έλενα Παπαρίζου, για την συμμετοχή μας, αλλά και για τα 40α γενέθλια της Ελλάδας στον διαγωνισμό.

Για την ανακοίνωση του αποτελέσματος στην σκηνή εκτός από τους παρουσιαστές ανέβηκαν και οι παλιές... καραβάνες του διαγωνισμού και όλοι μαζί φώναξαν «Και ο νικητής που θα μας εκπροσωπήσει στον 56 διαγωνισμό της Eurovision στην Κοπεγχάγη είναι οιιιιιιιιιι... Freaky Fortune και το τραγούδι ‘’Rise up’’».

Keywords
Τυχαία Θέματα