Όλα δείχνουν μεγάλες διαφορές κυβέρνησης και δανειστών

Εν μέσω των σεναρίων για το πακέτο μέτρων που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση, φωτιά παίρνει το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό ενώ ενστάσεις εκφράζουν οι εταίροι. Το ΔΝΤ διαπιστώνει μεγάλη απόσταση σε ασφαλιστικό εργασιακά και δημόσια διοίκηση ενώ η ΕΚΤ απαντά στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι τα ομόλογα των 27 δισ. δεν μετατίθεται.

Οι δια ζώσης συζητήσεις στο Brussels Group

μετατίθενται για τη Δευτέρα. Να μην γίνεται κατάχρηση του ELA ως διασώστη της Ελλάδας, ζητά ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν. Άσκησε κριτική στην εβδομαδιαία αύξηση της έκτακτης ρευστότητας. Ερωτηθείς πάντως αν η ΕΚΤ θα ήταν διατεθειμένη να εκβιάσει έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα μέσω της διακοπής παροχής του ELA, σημείωσε πως «η απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας στη νομισματική ένωση βρίσκεται ξεκάθαρα στα χέρια των κυβερνήσεων».

Είναι αποκλειστικά απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αν θα ενταχθεί στην αναπτυξιακή τράπεζα των αναδυόμενων οικονομιών BRICS (Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική) δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις. Η συμμετοχή της Ελλάδας αναμένεται να συζητηθεί εκτενέστερα κατά τη διάρκεια οικονομικού φόρουμ που διεξάγεται στις 18-20 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη και στο οποίο θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα παραμένουν οι ενστάσεις της ελληνικής πλευράς στα θέματα-αγκάθια.

Τέλος, σήμερα ο υπουργός Εργασίας μεταβαίνει στη Γενεύη για συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Το εργασιακό παραμένει κόκκινη γραμμή, ενώ για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση δεν δέχεται μείωση συντάξεων, αλλά θέτει θέμα αντικινήτρων για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και αναλογιστικής μελέτης για τα Ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα