Οι σταθμοί που εκπέμπουν νόμιμα

Προ ημερών το ΕΣΡ συνέταξε τη λίστα των νομίμως λειτουργούντων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, που καθορίζει ποιοι έχουν το δικαίωμα εκπομπής σε όλη τη χώρα μέχρι να δοθούν οι άδειες. Ο Νόμος 4208/2013 ορίζει πως έως τις 30 Ιουνίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση, όμως, καθώς αυτή η ημερομηνία είναι εκτός… πραγματικότητας, η κατάταξη του ΕΣΡ έχει «ειδικό βάρος». Οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί

που θεωρούνται νομίμως λειτουργούντες είναι το Mega, ο ΑΝΤ1, το Star, ο Alpha, ο ΣΚΑΪ, το E-TV, το Μακεδονία TV και το Alter, που δεν λειτουργεί.

ΕΡΤΖΙΑΝΑ. Στο ραδιόφωνο δικαίωμα εκπομπής έχουν συνολικά 43 σταθμοί. Κάποιοι όμως, εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουν φαλιρίσει οι επιχειρηματίες που τους ελέγχουν, δεν διαθέτουν πρόγραμμα. Επ’ αυτού έχουν ληφθεί αποφάσεις από το ΕΣΡ, το οποίο ανακάλεσε ακόμη και τις άδειες. Πάντως, έχει ιδιαίτερη αξία να δούμε τη λίστα των ιδιωτικών σταθμών που έχουν άδεια και λειτουργούν κανονικά. Πρόκειται για τον Real FM των Χατζηνικολάου - Κουρή, τους σταθμούς του Γιάννη Αλαφούζου ΣΚΑΪ, Μελωδία, RED, τον Easy και τον Ρυθμό (συμφερόντων Κυριακού), τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM και τον Galaxy. Επίσης, άδεια λειτουργίας διαθέτουν ο Rock FM και ο Athens Dee Jay των Αττικών Εκδόσεων, ο Λάμψη, ο Δίεση και ο Δρόμος του ομίλου Star, ο Kiss FM και ο HOT FM του Παναγιώτη Κωστάκη, ο Εν Λευκώ και το HIT Radio της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου, ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, ο Love Radio και ο Orange του Ανδρέα Γ. Κουρή, ο Βήμα FM του ΔΟΛ, o Derti και ο Sfera του Γιώργου Πολίτη, οι σταθμοί Pepper, Menta, Follow του Νίκου Μπιλίρη, ο Sentra, το Mad Radio και ο Παρέα FM του Δημήτρη Ρίζου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ. Ακόμη, στη λίστα υπάρχουν οι δημοτικοί, Ράδιο Επικοινωνία, Κανάλι 1 και Αθήνα 9,84, οι κομματικοί «Κόκκινο» (ΣΥΡΙΖΑ) και ΑΡΤ FM (ΛΑΟΣ) και οι εκκλησιαστικοί Πειραϊκή Εκκλησία και Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πέραν των προαναφερθέντων, δεν μεταδίδουν πρόγραμμα, αλλά έχουν δικαίωμα νόμιμης λειτουργίας οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Αντώνη Λυμπέρη V-FM και Best, ο Ξένιος του Δήμου Ανω Λιοσίων, ο Nitro FM του Πέτρου Κωστόπουλου και ο Flash της οικογένειας Κυριακίδη.

Keywords
Αναζητήσεις
ποσοι ραδιοφωνικοι σταθμοι υπαρχουν στα fm, ποσοι ραδιοφωνικοι σταθμοι
Τυχαία Θέματα