Οι δύο Ελλάδες

Στην ΕΡΤ οι πρώην εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ, κατέλαβαν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Μερικές δεκάδες, πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ της περιόδου 2008-2010 κατέλαβαν τα γραφεία του διοικητή του Οργανισμού απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους με βάση δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει.

Οι τετρακόσιες περίπου καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών πανηγυρίζουν με στελέχη της κυβέρνησης το αίσιο τέλος του αγώνα τους. Αυτή είναι η μία Ελλάδα.

Για αυτή την Ελλάδα η κρίση και η ύφεση τελείωσε ή πρόκειται να τελειώσει με υπουργικές αποφάσεις. Αρκεί , η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για να ξαναμπεί η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Την ίδια στιγμή, στην ίδια χώρα υπάρχει μία άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του 1,5 εκατομμυρίων των ανέργων. Η Ελλάδα του ιδιωτικού τομέα που ψυχορραγεί. Των ελεύθερων επαγγελματιών, που κλείνουν τα μπλοκάκια τους. Των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που ενώ πίστεψαν στο success story της προηγούμενης κυβέρνησης, τώρα διαψεύδονται μέρα με τη μέρα. Των νέων επιστημόνων που ετοιμάζονται να φύγουν από τη χώρα μας επενδύοντας αλλού τα όνειρά τους. Για αυτή την Ελλάδα η κρίση συνεχίζεται. Για αυτή την Ελλάδα η ύφεση δεν θα τελειώσει με υπουργικές αποφάσεις. Για αυτή την Ελλάδα η ανάπτυξη θα αργήσει ακόμα να έρθει.

Στα χρόνια της κρίσης η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων είδε την ζωή της να αλλάζει δραματικά. Το εισόδημά τους μειώθηκε αν δεν μηδενίσθηκε, τα δεδομένα άλλαξαν για όλους. Μπορεί να έχουμε δύο Ελλάδες με διαφορετικές αναφορές και αφηγήσεις για την κρίση. Οι δύο Ελλάδες έχουν όμως ένα κοινό: το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρεπή διαβίωση. Και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να διαμορφώσει τις συνθήκες για οριστική έξοδο από την κρίση και την ύφεση.

Ο δρόμος της ανάπτυξης δε περνάει από το άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, αλλά από την δημιουργία επενδύσεων και ένα πραγματικό άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Η κυβέρνηση οφείλει να τολμήσει και να ενώσει τις δύο Ελλάδες. Αυτό είναι το στοίχημά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα