Ο υπερκοριός «έπιασε» τον παιδοκτόνο της μικρής Άννυ

Των Σοφία Σπίγγου- Λάμπρου Τσιριμώκου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τον τρόπο με τον οποίο ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις έρευνες για τη φρικτή δολοφονία της μικρής Αννυ αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και δημοσιεύουν μέρος της δικογραφίας που ουσιαστικά περιγράφει την πραγματική αιτία του ταξιδιού-αστραπή των γονέων της Αννυ, Σάββα και Δημητρίνα, στη Βουλγαρία, στις 22-23 Απριλίου.

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, στόχος του ταξιδιού ήταν να εξασφαλιστεί η σιωπή του μάρτυρα-κλειδί

«Νίκι». Του ανθρώπου που τα γνώριζε όλα, αφού του τα είχε εκμυστηρευτεί κατά τη χρήση ναρκωτικών ο παιδοκτόνος.

Η Δημητρίνα Μπορίσοβα, που προφυλακίστηκε, στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στις εισαγγελικές Αρχές ισχυρίζεται ότι ο Σάββας ήταν αυτός που της πρότεινε να ταξιδέψουν, με την πρόφαση να πάνε στους γονείς της και να τους ενημερώσουν για το παιδί. «Μετά από μεγάλη πίεση που μου ασκήθηκε, πήρα τηλέφωνο τον πατέρα μου και του είπα ότι θα πηγαίναμε στη Σόφια», αναφέρει η μητέρα και προσθέτει: «Οταν φθάσαμε εκεί, μου είπε να περιμένω στο ξενοδοχείο και θα πήγαινε αυτός να δώσει εξηγήσεις.Πράγματι, έμεινα εκεί, σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, και έκλαιγα. Στη συνέχεια, όμως, έμαθα από τους γονείς μου, όταν ήρθαν στην Ελλάδα, μαζί με τον μικρότερο αδερφό μου, 23 ετών, ότι ο Σάββας είχε συναντηθεί με τον αδερφό μου στο σπίτι. Τον αγκάλιασε, τον φίλησε και του άφησε 700 ευρώ και όταν αυτός τον ρώτησε τι κάνει η Αννυ, εκείνος του απάντησε ότι είναι καλά και έφυγε βιαστικά. Δεν επέστρεψε όμως τόσο σύντομα στο ξενοδοχείο για να με βρει και έλειψε αρκετές ώρες. (...) Τώρα λοιπόν, εκ των υστέρων βλέπω ότι η επίσκεψη στη Βουλγαρία είχε έναν και μόνο στόχο, να εξασφαλιστεί η σιωπή του “Νίκι”. Δεν ξέρω πώς, αλλά όλα αυτό δείχνουν, αφού η δήθεν ενημέρωση των γονέων μου τελικά ήταν παραμύθι. Οταν φτάσαμε στην Αθήνα και του είπα ότι θα πάω να δηλώσω εξαφάνιση, εκείνος μου είπε: “Μη δηλώσεις ότι εγώ έχω χάσει το παιδί. Πες ότι το άφησες σε μια φίλη σου και χάθηκε από αυτήν. Εξάλλου, για να βρει η Αστυνομία το παιδί, δεν χρειάζεται να μπλέξεις εμένα, που έχω και ένα σωρό δικαστικές εκκρεμότητες”. Ποντάρισε στην ψυχολογική μου ανασφάλεια...».

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ

Ο 27χρονος παιδοκτόνος μεταφέρθηκε στις Φυλακές Κέρκυρας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η μεταγωγή του επιχειρήθηκε να γίνει ταχύτατα και αιφνιδιαστικά, αφού οι Αρχές φοβήθηκαν αντιδράσεις. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, φρουρείται όλο το 24ωρο από συγκεκριμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Του έχουν αφαιρεθεί κορδόνια από παπούτσια και σεντόνια, μέσα που προσφέρονται για αυτοκτονία, ενώ δεν προαυλίζεται και δεν έχει επαφή με άλλους κρατούμενους. Ο διευθυντής των φυλακών, Βασίλης Θώμος, δήλωσε στα «Π» ότι «το κλίμα είναι ήρεμο στη φυλακή. Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι». Ωστόσο, η ανησυχία των δικαστικών Αρχών φάνηκε και από την αλλαγή της επιλογής φυλακών, που έγινε την τελευταία στιγμή, και έτσι ο παιδοκτόνος κρατείται πια στην Κέρκυρα και όχι στα Τρίκαλα.

Τα «Π» αποκαλύπτουν τα δύο καθοριστικά σημεία στις έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της φρικιαστικής δολοφονίας της 4χρονης Αννυ Μπορίσοβα από τον βιολογικό της πατέρα: τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ. και την αναφορά στον «Νίκι», τον Βούλγαρο φίλο του παιδοκτόνου.

Την υπόθεση χειριζόταν αρχικά το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων με τη «μυστική» συνδρομή της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος. Ομως, όλα άλλαξαν όταν έφθασαν πληροφορίες στους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) για δολοφονία της 4χρονης. Ο φάκελος άλλαξε όροφο στη ΓΑΔΑ και μεταφέρθηκε στον 11ο, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών (ΥΔΕΖΙ), όπου οι αστυνομικοί είχαν ήδη ξεκινήσει να ξετυλίγουν το κουβάρι των αντιφατικών καταθέσεων περί εξαφάνισης και να εστιάζουν πια σε ανθρωποκτονία.

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Από τις πρώτες κινήσεις των έμπειρων στελεχών ήταν να θέσουν σε λειτουργία το βαλιτσάκι-κοριό της ΕΛ.ΑΣ. και να «ακούσουν» τα τηλεφωνήματα της μάνας και του παιδοκτόνου. Από τις συνομιλίες κατάλαβαν αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού σε αυτές υπήρχαν αναφορές ότι η Αννυ ήταν νεκρή και το πτώμα είχε εξαφανιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Π», ο δράστης φέρεται να ψέλλισε μια ακατανόητη φράση περί τεμαχισμού στον φίλο του, τον «Νίκι».

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που «έπιασε» ο κοριός ακούγεται ο Σάββας να λέει στη Δημητρίνα Μπορίσοβα και σε έντονο ύφος: «Αυτή τη στιγμή μας παρακολουθούν οι αστυνομικοί. Βρε, ποιος σου είπε να λες για τον “Νίκι” ότι κοιμόταν στο σπίτι;». Είναι η στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι ο αστυνομικός κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει γύρω του. Η πρώην σύντροφός του τού απαντά «Βρε, εσύ τι μου είπες; Βρε, γ@ιέσαι τώρα; Εσύ στ’ αλήθεια μου πούλησες το παιδί; Ορκίζομαι, εσύ μου πούλησες το παιδί. Βρε, το πιστεύω. Βρε, τι μου είπες μετά; Εχασες το παιδί. Μαζί σου έκλαιγε. Γιατί μου λες ψέματα;».

Σε άλλη συνομιλία ο Σάββας αραδιάζει ψέματα με μεγάλη ευκολία και αλλάζει διαρκώς τις ημερομηνίες «εξαφάνισης» του παιδιού. «Στις 13 το χάσαμε, ρε μαϊμού. Αφού μετά σου είπα να ηρεμήσεις. Σου είπα ότι το Πάσχα το χάσαμε». Τελικά, η Δημητρίνα Μπορίσοβα του λέει: «Φεύγω και δεν θέλω να έχω σχέση μαζί σου. Εσύ στ’ αλήθεια κάτι έκανες στο παιδί».

Τι βρήκε το ελληνικό CSI στη Μ. Βόδα

Οσο ο 27χρονος παιδοκτόνος έδινε συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά συνεργεία, οι επιστήμονες του ελληνικού CSI (εγκληματολογικά εργαστήρια) συνέλεγαν στοιχεία από το σπίτι-κολαστήριο της οδού Μιχαήλ Βόδα. Το σπίτι που έσπευσε να ξενοικιάσει ο 27χρονος Σάββας (Στάνισλαβ) Μπακαρντζιέφ, για να μη βρουν τα ίχνη του. «Ιχνη αίματος σε πολλά κινητά και ακίνητα αντικείμενα, με μεγάλη διασπορά, τα οποία δεν δικαιολογούνται», ήταν το αποτέλεσμα της εξέτασης των εργαστηρίων.

Οι αστυνομικοί ήταν πλέον σίγουροι ότι το κοριτσάκι είχε βρει φρικτό θάνατο, αλλά τίποτα δεν προμήνυε όσα θα μάθαιναν στη συνέχεια. Η υπόθεση πήρε νέα τροπή όταν εμφανίστηκε οικειοθελώς ο τοξικομανής «Νίκι» στη βουλγαρική Αστυνομία και δήλωσε ότι γνωρίζει τι απέγινε η Αννυ . Αμέσως συστάθηκε ειδική ομάδα της Ασφάλειας Αττικής, η οποία, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, παρέλαβαν τον «Νίκι» στον Προμαχώνα και τον μετέφεραν υπό άκρα μυστικότητα στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει. Τα όσα είπε ο Βούλγαρος στους αστυνομικούς τούς σόκαραν και τους άφησαν εμβρόντητους. «Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τα όσα μας κατέθεσε ο Βούλγαρος», λέει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες. «Και όπως αποδείχθηκε, οι πράξεις του παιδοκτόνου ήταν πολύ πιο νοσηρές από όσα ήξερε ο μάρτυρας», προσθέτει. Πλέον, όλα τα στοιχεία είχαν «δέσει» την αλληλουχία των φρικιαστικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στο υπόγειο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα. Ελειπε, όμως, το βασικότερο στοιχείο για να γίνουν οι απαραίτητες συλλήψεις: η ομολογία του δράστη.

Οταν ο παιδοκτόνος βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων, είχε δεχθεί ήδη νομικές συμβουλές. Αν ομολογούσε τις αποτρόπαιες πράξεις του, χωρίς ωστόσο να παραδεχθεί ανθρωποκτονία, θα αντιμετώπιζε κατηγορίες περιύβρισης νεκρού, που τιμωρείται με ποινές-χάδι, όσο φρικαλέο και αν ήταν το έγκλημα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αντιμετώπιζε ισόβια κάθειρξη. Οπότε στη μαραθώνια κατάθεσή του ο 27χρονος Βούλγαρος ομολόγησε με χαρακτηριστική άνεση, που σόκαρε και τους πλέον έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., τον τεμαχισμό της 4χρονης κόρης του και την απόρριψη της σορού σε πολλά, διαφορετικά σημεία. Τα στομάχια όσων αστυνομικών άκουσαν τον παιδοκτόνο «ανακατεύτηκαν». Κυνικό και αμετανόητο περιγράφουν στα «Π» οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον παιδοκτόνο, που μεθόδευσε τις φρικιαστικές πράξεις του μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και είχε ως τελικό στόχο την απόδραση στη Βουλγαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα