Ο Βέλγος επικεφαλής της αστυνομίας των τζιχαντιστών (ΦΩΤΟ)

Ένας Βέλγος πρώην σωματοφύλακας, είναι ο αρχηγός της αστυνομίας του Ισλαμικού Κράτους και ο υπεύθυνος για αμέτρητους αποκεφαλισμούς, σταυρώσεις και ακρωτηριασμούς θυμάτων της τζιχάντ.

Ο 31χρονος Hicham Chaïb, ο οποίος εντάχθηκε στους κύκλους των τζιχαντιστών το 2013, είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που ολοένα και περισσότεροι Βέλγοι τάσσονται με την τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Chaïb είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για υποκίνηση μίσους κατά μη μουσουλμάνων στην Αμβέρσα τον Ιούνιο του 2012.

Ένα χρόνο αργότερα ο Chaïb και η σύζυγός

του Kaoutar Bioui, κατέφυγαν στη Συρία για να ενταχθούν στον ISIS, ο οποίος δεν είχε ακόμη αυτοανακηρυχθεί ως χαλιφάτο και ήταν μόνο μία από τις τρομοκρατικές ομάδες που μάχονταν για την εξουσία.

Έχοντας γίνει ένας από τους πρώτους Δυτικούς που εντάχθηκε στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, ο Chaïb έθεσε τον εαυτό του ως ανώτερο προπαγανδιστή και χρησιμοποιούσε τη σελίδα του στο Facebook για να ενθαρρύνει κι άλλους νέους ανθρώπους προκειμένου να γίνουν τζιχαντιστές ενώ συνήθιζε να "ανεβάζει" πολλά βίντεο προπαγάνδας υπέρ του χαλιφάτου.

Η πλειοψηφία των νεοσύλλεκτων Βέλγων κατοικεί σε μία έπαυλη στο Χαλέπι της Συρίας, μέρος που επισκέπτεται συχνά ο Chaïb.

Keywords
Τυχαία Θέματα