Ο Στρατηγός Κωσταράκος ενεργοποίησε τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης

Σκοπός μας είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων των περιοχών, τόνισε στα parapolitika.gr κορυφαία στρατιωτική πηγή του ΓΕΕΘΑ

Τρία στα τρία έχει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος σήμερα νωρίς το πρωί έδωσε εντολή να πραγματοποιηθεί μία ακόμα άσκηση «Πυρπολητής», για τρίτη φορά σε ισάριθμες συνεχόμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες σήμερα, στο πλαίσιο της ασκήσεως «Πυρπολητής 6/14», ενεργοποιήθηκε

τμήμα της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως του Βορείου Τομέως, με σκοπό την άμεση μετάβαση τμήματος Ειδικών Δυνάμεων στην περιοχή Νέων Κερδυλίων και προστασία της Γέφυρας του ποταμού Στρυμόνα (Εγνατία οδός).

Για τη σημερινή άσκηση χρησιμοποιήθηκαν οι Καταδρομείς της «γειτονικής» Δ’ Μοίρας Καταδρομών της Ρεντίνας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μόλις έλαβαν την εντολή να επιβιβαστούν στα οχήματα “Hummer” τους και μέσω της Εγνατίας οδού έσπευσε ταχύτατα στη γέφυρα.

Η ιστοσελίδα μας ρώτησε κορυφαία πηγή του ΓΕΕΘΑ αναφορικώς με το λόγο αυτών των συνεχών ασκήσεων-ενεργοποιήσεων της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως του Βορείου Τομέως, που όλες «στοχεύουν» τα Βόρεια σύνορά μας, η οποία μας είπε το εξής: «Στόχος του ΓΕΕΘΑ είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων των Βορείων επαρχιών της χώρας. Η αναδιοργάνωση δεν σημαίνει «εγκατάλειψή» τους, καθώς έχουμε τα μέσα οι δυνάμεις να βρίσκονται κοντά τους σε χρόνο-ρεκόρ. Εκτός αυτού, φαντάζεσαι τώρα, στο μέσο της τουριστικής περιόδου, να ενεργοποιούμε τη Δύναμη Ταχείας Αντιδράσεως Νοτίου Τομέα, και να βγαίνουν οι ανιχνευτές θαλάσσης, δίπλα στους λουόμενους και να πετούν από πάνω τους τα ελικόπτερα;».

Σοφόν το σαφές…

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα