Ο Χαρδούβελης άρχισε να γίνεται πολιτικός

Μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και ανάγκης για εγρήγορση εξέπεμψε απόψε το βράδυ από τη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης υποστηρίζοντας ότι η επόμενη ημέρα για την ελληνική ξεκίνησε. Ο κ. Χαρδούβελης, παρά το ότι δεν κατονόμασε τον ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στις συμφωνίες με τους εταίρους μας η Ελλάδα

πρέπει να είναι ενωμένη και η φωνή της ενιαία. Δεν πρέπει να στέλνουμε λάθος μήνυμα. Δεν είναι η ώρα του εφησυχασμού αλλά της εγρήγορσης. Δεν είναι η ώρα των μη κοστολογημένων παροχών. Η επόμενη ημέρα έχει ήδη ξεκινήσει και οι υπεύθυνες δυνάμεις είναι παρούσες και θα συνεχίσουν να είναι παρούσες. Η ιστορία δεν γράφεται από τους απόντες και τους σχολιαστές της πολιτικής ζωής. Είμαστε βέβαιοι ότι δίνουμε τον σωστό αγώνα. Με όσα καταφέραμε, δίνουμε προοπτική στον τόπο και τις επόμενες γενιές».

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιστρέψει σε πολιτικές που προκάλεσαν την κρίση επισημαίνοντας ότι η επόμενη μέρα μετά το Μνημόνιο θα πρέπει να είναι ημέρα λελογισμένης ευθύνης. «Πολιτική υπευθυνότητα σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνουμε τους τόκους ανελλιπώς. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δανειζόμαστε κανονικά» είπε.

Ο Υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό παράθυρο για νέες φοροαπαλλαγές λέγοντας ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού ήταν το πρώτο πακέτο μέτρων και μίλησε για περαιτέρω αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών χωρίς να κινδυνεύσουν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διαπραγμάτευση δεν είναι η Οικονομία αλλά η αβεβαιότητα και η αστάθεια.

Διαβάστε επίσης:

Καμία επικοινωνία Χαρδούβελη - Στουρνάρα

Δημοσκόπηση της Palmos δίνει προβάδισμα 9,4% στον ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα