Περίεργο πολιτικό κλίμα: Σκέψεις να καλέσει ο Σαμαράς τον Τσίπρα!

Περίεργο πολιτικό κλίμα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην χώρα, με αφορμή και την συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν είναι λίγες οι αναφορές στη Βουλή, που κάνουν λόγο για κυβέρνηση ειδικού σκοπού Εθνικής Ενότητας. Χαρακτηριστικές τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, από ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ, που είναι προς την ίδια κατεύθυνση.

Πρώτος

ο Σπύρος Λυκούδης που είπε πως:

"οι πρόωρες εκλογές δεν είναι η λύση στη φάση αυτή. Οι εκλογές, όπως δείχνουν τα στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων, δεν θα δώσουν λύση. Θα περιπλέξουν το πρόβλημα ακόμη περισσότερο γι αυτό και «νομίζω πως πρέπει να τολμήσουμε προς άλλη κατεύθυνση. Στη μεταβατική αυτή φάση, χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα μέσα από μια συμφωνία των βασικών πολιτικών δυνάμεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης για μια νέα κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα αναδειχθεί από την παρούσα Βουλή"

Από την άλλη ο Τέρενς Κουίκ με ειδικό βάρος στους ΑΝΕΛ είπε πως:

«υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μετά όμως από εθνικές εκλογές. Θα μπορούσε σε αυτή να συμμετέχουν και κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης, χωρίς όμως τους σημερινούς τους αρχηγούς».

Από την πλευρά του ο Νίκος Σηφουνάκης είπε πως:

"Ποια η στρατηγική της αντιπολίτευσης και κυρίως της αξιωματικής; Αυτοσκοπός είναι η κυβέρνηση; Μπορεί να εξηγήσει πως θα κυβερνήσει σε αυτό το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό"

Ο Σηφουνάκης καλούμενος από δημοσιογράφους να ξεκαθαρίσει εάν και ο ίδιος τάσσεται υπερ του σχηματισμού του λεγόμενου και ως «μεγάλου συνασπισμού» είπε πως θεωρεί αναγκαία την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας και πως θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει.

Την ίδια ώρα στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία οργιάζουν οι πληροφορίες πως ο Αντώνης Σαμαράς, δέχεται εισηγήσεις να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα σε τετ-α-τετ, για να τον θέσει προ των ευθυνών του. Και μόνο πάντως η πληροφορία για συνάντηση των δύο ανδρών , δείχνει πως το πολιτικό σύστημα περνά σε μία διαφορετική φάση.

Διαβάστε επίσης:

Στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς

"Τσάρος" ξανά ο Στουρνάρας

Keywords
Τυχαία Θέματα