Νομιμοποίηση του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα διόδια ζητούν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία με την οποία επί της ουσίας ζητούν τη νομιμοποίηση της κίνησης «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στα διόδια κατέθεσαν σήμερα το απόγευμα στη Βουλή 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την τροπολογία η οποία αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή οι 29 βουλευτές ζητούν κατάργηση από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας των παραβάσεων που αφορούν καταλήψεις οδών

και σταθμών διοδίων αλλά και μη καταβολή αντιτίμου διοδίων.Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι το 2007 κυρώθηκαν με νόμο που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ οι πέντε συμβάσεις παραχώρησης του εθνικού οδικού δικτύου σε πολυεθνικές κοινοπραξίες τεχνικών εταιρειών (ελληνικές, ισπανικές, γαλλικές και γερμανικές).

«Μετά την ψήφισή τους διογκώθηκε ένα κίνημα πολιτών ενάντια στη θέσπιση υπέρογκων διοδίων και στην κατασκευή πολλαπλών σταθμών διοδίων σε όλο το μήκος των αυτοκινητόδρομων. Εκατοντάδες συμπολίτες σέρνονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι βάσει ειδικών ποινικών νόμων και χιλιάδες συμπολίτες μας επιβαρύνονται με υπέρμετρες ειδικές διοικητικές κυρώσεις. Το γεγονός αυτό προξενεί επιβάρυνση και στα ήδη βεβαρημένα πινάκια των δικαστηρίων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να καταργηθούν ενόψει και της συνολικής επανεξέτασης των συμβάσεων παραχώρησης και του καθεστώτος επιβολής διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα και αυτό που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι η αντίδραση της κυβέρνησης καθώς πολλοί νυν Υπουργοί είχαν στηρίξει εμπράκτως ως αντιπολίτευση το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Keywords
Τυχαία Θέματα