Νίκος Δένδιας: Η χώρα πάει στα βράχια

Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Νίκος Δένδιας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη δήλωση του Σόιμπλε ότι το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο καιρός

Δεν έχει αλλάξει μόνο ο καιρός, είμαστε χειρότερα πολύ. Η κατάσταση στην οικονομία είναι πολύ χειρότερη από τον καιρό. Βρισκόμαστε σε μια

περίοδο στεγνώματος της αγοράς από ρευστότητα και επίσης παγώματος από την τεράστια αβεβαιότητα που δημιουργείται . Αυτά τα πράγματα όχι απλώς δεν είναι καλά, είναι καταστροφικά.

Εαν η οικονομία δεν ήταν σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να «παίζει» επί 100 μέρες γιατί δεν έχει κάνει κάτι. Η κυβέρνηση γνώριζε την κατάσταση, ο κ. Τσίπρας είχε επανειλημμένος ενημερωθεί. Ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφτεί τους πάντες, ο κ.Τσίπρας είχε πλήρη γνώση της πραγματικότητας και παρότι και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πλήρη γνώση της πραγματικότητας ήταν προφανές είναι υπήρξαν παντελώς απαράσκευοι. Μιλάμε προφανώς για μαθητευόμενους μάγους, βλέπετε τι γίνεται πάνε έρχονται και ίσως μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν αντιληφθεί ακριβώς περί τίνος πρόκειται αφού έχουν αλλάξει την διαπραγματευτική τους ομάδα, τους ανθρώπους και γίνεται κάποια προσπάθεια προσέγγισης απόψεων.

Για το θέμα που ανέκυψε με τον κ. Στουρνάρα

Καταρχήν εγώ δεν πρόκειται να απολογηθώ για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι απολύτως επαρκής ο κ. Στουρνάρας για να απαντήσει μόνος του . Εγώ εκείνο που έχω να πω είναι ότι αν ήμουνα στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δαιμονοποιούσα την ύπαρξη οποιουδήποτε εγγράφου. Θα προσπαθούσα να απαντήσω και να καταλάβω τι λέει και αυτό το όποιο λέει αυτό το έγγραφο είναι ότι απαριθμεί, με μεγάλη ακρίβεια και σοβαρότητα, τις καταστροφές που έχει πάθει η ελληνική οικονομία το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι καταστροφές αυτές είναι τεράστιες.

…Η κατάσταση της οικονομίας όταν είχαμε φτάσει στο Φθινόπωρο του 2014 ήταν μια κατάσταση μιας οικονομίας η οποία φαινότανε ότι κινείτο για να απογειωθεί. Φαινόταν καθαρά ότι είχε μπει σε μια φάση μεγάλης βελτίωσης και μιας μεγάλης αισιοδοξίας. Ξαφνικά από τις εκλογές και μετά επιστρέψαμε στις χειρότερες στιγμές που είχαμε ζήσει στο παρελθόν και αυτό οφείλεται στην πλήρη έλλειψη προετοιμασίας και σοβαρότητας από την παρούσα κυβέρνηση. Και σας το λέω εγώ που δεν θέλω να ζήσω την μικρόψυχη ευχαρίστηση της αποτυχίας της κυβέρνησης. Θέλω να πετύχει η κυβέρνηση και να πάει καλά ο τόπος αλλά έτσι όπως πάνε δεν πρόκειται να συμβεί αυτό το πράγμα.
Βλέπετε ότι υπάρχει μια κατάσταση περίπου χάους στον τρόπο που διαχειρίζονται τα οικονομικά, είναι ποτέ δυνατόν μια χώρα να συνέλθει έτσι; Σε μεγάλο βαθμό δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά και τανάπαλιν.

Για τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ

Δεν πρόκειται να σας πω ότι εμείς πάμε καλά. Νομίζω ότι εμείς ακριβώς επειδή δεν έχουμε κάνει μερικά απαραίτητα πράγματα, αυτοκριτική, εξήγηση με το εκλογικό σώμα και εμείς δεν πάμε καλά. Εμείς όμως μπορούμε με ασφάλεια τουλάχιστον για την κοινωνία, να έχουμε χρόνο να λύσουμε τα προβλήματα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Η χώρα πάει στα βράχια και η κυβέρνηση απλώς ασχολείται με αλλότρια.
Ευελπιστώ ότι θα αποφευχθεί η σύγκρουση με την πραγματικότητα υπό μορφής σύγκρουσης με βράχια, ότι ο κ.Τσίπρας θα καταλήξει σε κάποια στοιχειωδώς επαρκή συμφωνία και θα μπορέσει να δοθεί χρόνος στην ελληνική κοινωνία να παράξει εναλλακτική λύση.

Για το νομοθέτημα για την Παιδεία

Το νομοθέτημα που κατέβασε η κυβέρνηση ήταν τελείως αποσπασματικό, νομοθετικά μετριότατο… Είναι δυνατόν αυτό να είναι η κυβερνώσα Αριστερά; Αυτό περίμενε 50 χρόνια να μας φέρει στην Βουλή; Η πλήρης αντιστροφή , πάντοτε η Αριστερά επεδίωκε την αριστεία, θυμάμαι στο πανεπιστήμιο «πρώτοι στα μαθήματα , πρώτοι στον αγώνα» λέγανε και τώρα ήρθαν να νομιμοποιούν τους αιώνιους φοιτητές. Για να μην πω για τα άλλα, για τα Πρότυπα, τα Πειραματικά δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.
Αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει πιθανότητα να μακροημερεύσει το θέμα είναι να μπορέσουμε να προφυλάξουμε τη χώρα από το να πάθει μεγάλη ζημιά.

Στην ερώτηση "Ποια θα είναι η στάση της ΝΔ απέναντι στην συμφωνία; Λέτε ναι σε συμφωνία ή ναι σε εκλογές;" ο πρώην υπουργός απάντησε

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος εκλογών και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος. Ως προς τη συμφωνία δεν πρέπει να τη δούμε; Επί της αρχής σας λέω ότι η χώρα χρειάζεται συμφωνία, αν η κυβέρνηση ήθελε να έχουμε πλήρη γνώμη για αυτή τη συμφωνία θα μας είχε ενημερώσει και θα μας είχε καταστήσει και κομμάτια της διαπραγματευτικής της ομάδας.
…Σε όλο αυτό το χάος μπορείς να έχεις εκ των προτέρων γνώμη; Ο φόβος μου δεν είναι ότι παρακολουθείτε δύσκολα η στρατηγική της κυβέρνησης, ο φόβος μου είναι ότι δεν έχει στρατηγική. Δεν υπάρχει τίποτα να παρακολουθήσουμε για αυτό τα έχουμε όλοι χαμένα.

Ο Νίκος Δένδιας ρωτήθηκε και για την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για συνέδριο της ΝΔ "Η κα Μπακογιάννη επανέλαβε την πρόταση για διεξαγωγή συνεδρίου στο οποίο θα συζητηθούν όλα τα θέματα ακόμα και το θέμα της ηγεσίας στην ΝΔ. Κάποιοι λένε ότι εσείς συστρατεύεστε προς αυτή την κατεύθυνση. Το συνέδριο θα πρέπει να εξετάσει και το θέμα της ηγεσίας ή συμμερίζεστε την άποψη του κ. Μεϊμαράκη ότι θα πρέπει να αλλάξει το εκλεκτορικό σώμα και αμέσως μετά να πάτε σε ένα συνέδριο που θα εξετάσει αυτό το θέμα;"

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει δίκιο και ότι το εκλεκτορικό σώμα το σημερινό δεν αντιπροσωπεύει την ΝΔ. Έχουμε υποστεί δύο διασπάσεις, έχουμε χάσει μια εκλογή συντριπτικά, έχουμε χάσει πάρα πολλά στελέχη… Δεν μπορούμε να πάμε με το ίδιο εκλεκτορικό σώμα σε συνέδριο αύριο το πρωί βεβαίως πρέπει να γίνουν καινούργιες εγγραφές και βεβαίως πρέπει να υπάρξει καινούργιο εκλεκτορικό σώμα. Αυτό που λέει ο κ. Μειμαράκης είναι απολύτως λογικό και σωστό αλλά αυτό είναι μια διαδικασία ενός μηνός, μη θεωρήσετε ότι μιλάμε για κάτι που θα μας πάρει είκοσι χρόνια. Εάν είχαμε ξεκινήσει την επομένη της ήττας μας τώρα θα είχαμε τελειώσει και θα ήμασταν σε πολύ διαφορετικό επίπεδο απέναντι στην κοινωνία. Όπως η κυβέρνηση πέταξε 100 μέρες από το παράθυρο, πετάξαμε και εμείς τρεις μήνες από το παράθυρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα