Νέα "Μανωλάδα" στην Αχαΐα: Εξανάγκαζαν με όπλο αλλοδαπούς να δουλεύουν χωρίς λεφτά

Ένας 51χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης επιχείρησης πτηνοτροφείου στην Αχαΐα και ένας υπήκοος Ρουμανίας ηλικίας 41 ετών συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων ενώ αναζητείται και ένας Ρουμάνος υπήκοος, συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη

τους, μετά από καταγγελία δύο Ρουμάνων, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι ο 51χρονος τους εκμεταλλευόταν εργασιακά.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι δύο καταγγέλλοντες στις αρχές του τρέχοντος έτους, στρατολογήθηκαν στη Ρουμανία, από τον Ρουμάνο που αναζητείται, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική τους κατάσταση και υποσχόμενος νόμιμη εργασία στη χώρα μας, με καλές συνθήκες και ικανοποιητικό μισθό τους έπεισε να ταξιδέψουν στη χώρα μας, για να εργαστούν στην επιχείρηση ιδιοκτησίας του 51χρονου.

Κατά την άφιξή τους στην Πάτρα, τους παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες και τους εγκατέστησαν σε σπίτι, με άθλιες συνθήκες υγιεινής, ελλιπή σίτιση και παντελή έλλειψη θέρμανσης, ενώ τους εξανάγκαζαν να εργάζονται καθημερινά, από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς να παίρνουν ανάσα.

Οι αλλοδαποί εργάτες ήταν υπό την συνεχή επίβλεψη των συλληφθέντων, οι οποίοι με τη χρήση ψυχολογικής και σωματικής βίας, τους έβαζαν να δουλεύουν χωρίς να τους πληρώνουν.

Μάλιστα όπως προέκυψε, ο 51χρονος αρκετές φορές κατά την επιτήρηση των αλλοδαπών, είχε μαζί του καραμπίνα ή πιστόλι, πυροβολώντας στον αέρα ή στο έδαφος κοντά στα πόδια τους για εκφοβισμό.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στις πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, το πρωί της 11-3-2015, συνελήφθησαν οι δράστες, ενώ απελευθερώθηκαν άλλοι επτά υπήκοοι Ρουμανίας,. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :

• Το χρηματικό ποσό του -1.595.115- ευρώ,
• πολυτελές ΙΧΕ αυτοκίνητο,
• πιστόλι με 90 φυσίγγια,
• δύο κυνηγετικά όπλα και σπρέι πιπεριού.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του ημεδαπού συλληφθέντα, είχε σχηματισθεί δικογραφία για παρόμοια αδικήματα το έτος 2013.

Στα θύματα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, μέχρις ότου επαναπατριστούν ασφαλώς , σύμφωνα με επιθυμία τους και σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ρουμανίας στη Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα