"Να βοηθήσουμε τον Σαμαρά στην υπερπροσπάθειά του"



«Με κατάλληλους χειρισμούς στην οικονομία, τα δύο κυβερνητικά κόμματα θα παραμείνουν στην εξουσία, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που θα δεχθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν οι δύο συγγραφείς

Η έκπληξη της καλοκαιρινής λογοτεχνικής σοδειάς προέρχεται από δύο άρρενες με χιλιάδες χιλιόμετρα πραγματικών εμπειριών, που αποφάσισαν να τις μοιραστούν με τους αναγνώστες. Στο βιβλίο τους «Γιατί ήμουν εγώ, γιατί ήταν εκείνος» οι δύο συγγραφείς καταγράφουν με επιμέλεια Βυζαντινού χρονικογράφου ιστορίες τόσο από τη δική τους όσο και από τη ζωή του κοινωνικού τους κύκλου, που δεν είναι άλλος

από την ελληνική υψηλή κοινωνία.

«Υπάρχει αυτό;», θα σπεύσουν να διερωτηθούν ορισμένοι δύσπιστοι αναγνώστες. Ηδη από τις πρώτες σελίδες του ογκωδέστατου έργου τους γίνεται αισθητή η δύναμη της καταγωγής των Επτανησίων φίλων (ο Ευγένιος κατάγεται από την Κέρκυρα και ο Μάκης από την Κεφαλλονιά), με αναφορές στο libro d’oro. Αλλά και στη συνέχεια, όταν ο Μάκης εγγράφεται στη Σχολή Αναβρύτων, όπου συνδέεται με τον διάδοχο Κωνσταντίνο, ή όταν ο Ευγένιος αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Καζίνα Ελλάδος Α.Ε. υπό τον συμπέθερο του βασιλέως, Μπομπ Μίλερ, παίρνουμε βαθιές ανάσες royalty και διεθνούς jet set. Δεν είναι άλλωστε άνευ σημασίας το γεγονός ότι στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 10 Ιουνίου, στο κτίριο του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός», στην Πλατεία Καρύτση, αναμένεται να παρευρεθούν μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Δώσαμε ραντεβού στο «Αθήναι bistrot», απέναντι από το Μουσείο της Ακροπόλεως. Οι αδελφοί Παυλή, με προϋπηρεσία στο boutique hotel «Petrarca» της Σίφνου, δημιούργησαν μια γαστρονομική όαση. Η κουζίνα τους είναι δημιουργική ελληνική. Δοκιμάζουμε τις λεπτές φέτες από κολοκύθι, μαριναρισμένο σε λαδολέμονο, με δυόσμο και ανθότυρο, τα αχνιστά μύδια με κρόκο Κοζάνης, τις γεμιστές ντομάτες με γιαούρτι και τόνο Αλοννήσου, το κριθαρότο με γαρίδες και το φιλέτο λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά.

Ο συνωστισμός των τουριστών στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε την πλούσια σταδιοδρομία του Μάκη στον τουρισμό (ξενοδόχος, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Ξενία Α.Ε.), ενώ η παρουσία του φωτογράφου Βαγγέλη Ρασσιά υπενθύμισε την εκδοτική και δημοσιογραφική προϋπηρεσία του Ευγένιου. Η συζήτηση, ως εικός, επικεντρώθηκε στις πρόσφατες εκλογές και στην πολιτική κατάσταση της χώρας. «Οι επιλογές του κατά γενική ομολογία εργατικότατου και μαχητή Αντώνη Σαμαρά δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άγγιξε το όνειρο, να ξεπεράσει δηλαδή κατά μία ψήφο το άθροισμα των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ», είναι το σχόλιο του Ευγένιου. «Το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι ως προς τη Ν.Δ. “βάλε νερό στο κρασί σου και κοίταζε την ανάπτυξη και την τσέπη του κόσμου”, ενώ προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι “δεν είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε, εκτός αν αστικοποιηθείτε λίγο ακόμη, οπότε μπορεί να έχετε καλύτερη τύχη”», είναι η γνώμη του Μάκη. «Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει μια υπερπροσπάθεια, η οποία πρέπει να τύχει της υποστήριξης των υγιών δυνάμεων του έθνους, διότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», τονίζουν και οι δύο.

Αμφότεροι, επίσης, συμφωνούν ότι με την ψήφο του ο ελληνικός λαός έδωσε στον Αντώνη Σαμαρά τη δυνατότητα να αποταθεί στους Ευρωπαίους ομολόγους του και να τους επιστήσει την προσοχή ότι η συνέχιση των ασφυκτικών πιέσεων σε βάρος του ελληνικού λαού εγκυμονεί κινδύνους και για τη συνοχή της Ενωσης. Τούτο σημαίνει ότι αν συνεχιστεί το σφίξιμο, θα δούνε τον χάρτη της Ελλάδας να γίνεται κατακόκκινος, με μεγάλα μαύρα στίγματα σε διάφορα σημεία. «Ουδείς αμφισβητεί την πρωτιά του κυρίου Τσίπρα στην Ελλάδα», συνεχίζει ο Ευγένιος, «όμως γιατί κανείς δεν μιλάει για το στραπάτσο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (γύρω στο 6%) και κανείς δεν εξηγεί δημοσίως γιατί οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι καταψήφισαν την παράταξη του κυρίου Τσίπρα;». Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί για τους συνομιλητές μου την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη ροή των επενδύσεων, που θα οδηγήσει μαθηματικά στη μείωση της ανεργίας. «Η ανεργία σημαίνει περαιτέρω εξαθλίωση της ζωής των Ελλήνων, διάλυση του κοινωνικού ιστού, αύξηση της εγκληματικότητας και της δύναμης των ακραίων κομμάτων. Με κατάλληλους χειρισμούς στην οικονομία, τα δύο κυβερνητικά κόμματα θα παραμείνουν στην εξουσία, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που θα δεχθούν από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ. Οσο για το “Ποτάμι”, αποτελεί δυνητικά στο μέλλον μια υποθήκη για ισχυρή κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα