Οι (παρα)αμοντάριστες σκέψεις μου!

«Eστιν η λίαν δυσπραξία λίαν διδούσα μεταβολάς» (Ευριπίδης). Mτφ.: Oι πολύ δύσκολες καταστάσεις φέρνουν και μεγάλες αλλαγές. Δεν θα ήμουνα Λαίδη αν δεν «έπαιζα» και ένα αρχαιοελληνικό με σημασία στο ξεκίνημα της σελίδας. Πλάκα στην πλάκα, αν μας είχαν διδάξει διαφορετικά το τι συνέβαινε στην αρχαιότητα, μπορεί να αποφεύγαμε πολλές «καφρίλες». Θυμήθηκα κάτι και το γράφω.
Ο γιος μου βαριότανε την ελληνική μυθολογία, προτιμούσε τις ιστορίες των Στρουμφ. Οταν όμως του εξήγησα ότι ένας θεός «ειδικών αναγκών», κουτσός και άσχημος, ο Ηφαιστος,

διεκδίκησε την πιο ωραία γκόμενα της αρχαιότητας, που την ήθελε μόνο για πάρτη του ο Δίας, την Αφροδίτη, ξεκίνησε να θέλει να μάθει περισσότερα. Ολα λοιπόν στη ζωή θέλουν τρόπο, όχι κόπο.
Σας άρεσε αυτό; Ναι. Ωραία, προχωράμε. Ελπίζω να λιάζετε κάπου τα κορμιά σας. Δεν έχει σημασία πού. Ηλιος να υπάρχει, ένα λάστιχο, μια ξαπλώστρα, μουσική, καφές παγωμένος και πάμε. Και τώρα, πριν περάσουμε στα σπουδαία, σας αναφέρω την ατάκα της εβδομάδας, η οποία ανήκει στον Γιώργο Αυτιά. Είπε: «Οι στατιστικές είναι σαν το μπικίνι... Τα δείχνουν όλα, αλλά κρύβουν τις λεπτομέρειες... που είναι και οι πιο σημαντικές».

Η αγάπη για τα γήπεδα


Η Lady Nana, ως γνωστό θέλει να βλέπει όχι απλώς παρα-πολιτικά, αλλά τα πάντα-όλα παρα-ειδησεογραφικά. Η «είδηση» που αναδείχτηκε εξαιρετικά πολύ τις τελευταίες 15 μέρες αφορούσε το μπούστο της Ελεονώρας Μελέτη. Φυσικά, η παρουσιάστρια απάντησε αναρτώντας φωτογραφία της με μπλουζάκι που έγραφε «Δείτε το παιχνίδι και όχι τα βυζιά μου». Η γνώμη μου: α) Καταρχάς, κανονικός άντρας αποκλείεται, ακόμη και αν μπαίνει τρίποντο από σέντρα, να μην κοιτάξει το στήθος σου, Ελεονώρα μου. Τέλειο. Β) Χάσανε την είδηση, κούκλα μου. Ολοι σχολιάζανε το μπούστο και δεν επικεντρώθηκαν στο πώς και γιατί η Ελεονώρα Μελέτη τρέχει στα γήπεδα, για να παρακολουθήσει αγώνες. Δεν το έκανε στο παρελθόν, ούτε ξέραμε ότι ήταν οπαδός ομάδας. Τώρα, γιατί; Μήπως όταν ερωτεύεσαι, αγαπάς ακόμη και την ομάδα κρίκετ της «Ανω Μαγούλας»; Αν ο λόγος είναι αυτός... και επειδή χαίρομαι να κυκλοφορούν ανάμεσά μας ερωτευμένοι άνθρωποι, χαλάλι, Ελεονώρα.

Η σχέση της Ρένας


Ο Θανάσης Φουσκίδης (δημοσιογράφος των «Παραπολιτικών») εξεπλάγη που η κυρία Δούρου έχει σχέση. Τον θυμάμαι να το ανακοινώνει με έκπληξη από το ραδιόφωνο, αναδεικνύοντας την είδηση, μαζί με τον Δημήτρη Κουνιά. Τελικά, η μοίρα μιας ξανθιάς- προβεβλημένης, είτε κάνει πασαρέλα στην πολιτική είτε στην τιβί, είναι ίδια. Το lifestory της ξανθιάς «πουλάει». Η Μενεγάκη με τον Ματέο και η Ρένα Δούρου με τον Γιάννη Μπενίση, ο οποίος υπήρξε στέλεχος στην ΚΝΕ. Σήμερα ο σύντροφος της κυρίας Δούρου είναι 63 ετών. Θυμήθηκα τι γράφανε στους τοίχους των πανεπιστημίων τη δεκαετία του ’80 για τους κνίτες οι αναρχικοί και οι του Κου Κου Ε(σωτερικού): «Τούβλο πήγε, κνίτης γύρισε»...

î Βίκυ Καγιά (μοντέλο-παρουσιάστρια-εν διαστάσει): «Είμαι 35 χρόνων». Βίκυ μου, μέχρι τα 38 θα δηλώνεις εσύ τα χρόνια σου, μετά θα τα φανερώνουν όλες και όλοι που κάνουν εκπομπές «ελαφράς ψυχαγωγίας» προσθέτοντας πέντε.

î Ανθιμος Ανανιάδης (είδωλο-μοντέλο-ηθοποιός στη «Μαρία την Ασχημη»). Κάνοντας διεθνή καριέρα, πρωταγωνιστεί σε αισθησιακή ταινία, όπου δεν εμφανίζεται «τσιτσίδι», όπως έγραψαν σκ@@@@οι. Κρατάει ένα πετσετάκι, διαστάσεων «μίνι σεμέν της γιαγιάς» μπροστά στο πιπάκι του.

î Τρύφωνας Σαμαράς (παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων πια στο Eψιλον). Λίγο ν’ ανοιγοκλείσω τα μάτια μου και νομίζω, αν «θολώσω» το πρόσωπο, ότι το «στήσιμο» είναι ξεπατικωσούρα της Ελλης Στάη. Τελικά, άργησα, αλλά το κατάλαβα. Ο Τρύφωνας ποτέ δεν ζήλεψε τη Λίντα Εβαντζελίστα. Την Ελλη Στάη είχε σταμπάρει. Αργησα, αλλά το βρήκα.

Δεν άντεξε την κατάσχεση

Η Χρυσούλα Κατσιμιλή, 47 χρόνων, τηλεφωνήτρια στην κρατική τηλεόραση, έφυγε από πριν λίγες μέρες. Είχε λάβει ειδοποίηση για κατάσχεση του διαμερίσματός της. Αισθάνθηκε κουρασμένη... Και πέθανε. Εργαζόταν 24 χρόνια στην ΕΡΤ, ο μισθός της ήταν 1.200 €, τώρα (τώρα;), στη ΔΤ έπαιρνε 800 €. Το διαμέρισμά της, 80 τετραγωνικά μέτρα όλο κι όλο, αυτό για το οποίο έλαβε το κατασχετήριο από την τράπεζα, στη Νέα Σμύρνη. Ο δημοσιογράφος Αλέκος Μάρκελος με αφορμή τον θάνατό της έγραψε, μεταξύ άλλων, στον προσωπικό λογαριασμό του στο fb: Να σε τι κοινωνία ζεις: «Νέοι άνθρωποι να πεθαίνουν από το μαράζι, απολυμένοι, ψευτο-απασχολούμενοι και με τις τράπεζες να τους κατάσχουν το σπίτι για ένα κομμάτι ψωμί. Και από την άλλη, πραγματικοί εγκληματίες, που έφαγαν αποδεδειγμένα εκατομμύρια από τα Ταμεία και... καταδικάστηκαν, ετοιμάζονται άλλος για Αλπεις, άλλος για Μονακό, άλλος για Μύκονο...».

Νίκες και πίκρες


Και τώρα ας γυρίσουμε πάλι στα παραεκλογικά. Είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τον Πάνο Καμμένο: «Τον είχα δει (σημ. τον Πάνο Καμμένο) στη Θεσσαλονίκη και τον ρώτησα: Το ελέγχεις, Πάνο; (Το κόμμα εννοούσε) Αφού δεν το ελέγχεις...». Εγώ πάλι νομίζω ότι φταίει το επίθετο του Πάνου που… τσουρουφλίστηκαν οι «ανεξάρτητοι». Κάθε φορά που φεύγει ένας ακόμη από τους «ανεξάρτητους Ελληνες», νομίζω, βλέποντας τον Πάνο Καμμένο, ότι θα «σκάσω εγώ». Ισως είναι και αυτά τα στενά πουκάμισα που φοράει, είναι που σφίγγει και τον κόμπο της γραβάτας, είναι που Twittάρει ότι «θα “τσακίσουμε” γιατί είμαστε πολλοί» (;). Είναι και που καταγγέλλει ότι τους στέλνουν το ΣΔΟΕ, ότι τους φιμώνουν, ότι τους λοιδορούν. Είναι όλα μαζί. Αν η ΔΗ.ΜΑΡ. ήταν γυναίκα, θα ήταν γκόμενα στην εμμηνόπαυση, που πηγαίνει κατά λάθος στα βραβεία Μad. Πόσους οπαδούς θα έβρισκε; Παράλληλα, η Ελίζα Βόζεμπεργκ μπήκε στην Ευρωβουλή και «με τα τσαρούχια». Φυσικά και χαίρομαι, γιατί επιτέλους η χαμένη τιμή των Louis Vuitton θα αποκατασταθεί. Μη γελάτε καθόλου. Δεν είναι «τι φοράς», αλλά ποια το φοράει. Παράδειγμα: Αν κρατήσει η Βόζεμπεργκ «μαϊμού» Louis, κανείς δεν θα πιστέψει ότι δεν είναι original. Αν κρατήσει μια «καμπίσια βλάχα» το πρώτο μοντέλο που «γάζωσε» ο ίδιος ο Louis, το 1871, «κινέζικο» περνάει. Ποιες είναι οι «καμπίσιες βλάχες»; Κυκλοφορούν και σε δελτία ειδήσεων και σε εκπομπές ελαφράς ψυχαγωγίας και στην Ευρωβουλή... Είναι, να καταλάβεις, όσες βλέπαν την πισίνα στη ζωή τους μόνο σε καρτ ποστάλ και ξαφνικά, χωρίς να είναι προπονημένες, βρέθηκαν να έχουν αποκτήσει δύο.

Keywords
σκεψεις, ελεονωρα μελετη, louis vuitton, ηφαιστος, ηλιος, lady, ελενη μενεγακη, κνε, ασχημη, σαμαρας, ελλη, ΕΡΤ, τραπεζες, νέα, αλπεις, μυκονος, καρατζαφερης, καμμενος, θεσσαλονικη, πουκάμισα, σδοε, εμμηνοπαυση, louis, vuitton, original, Αντωνης Σαμαρας, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, ανεξαρτητοι ελληνες, η ζωη ειναι ωραια, κοινωνια, ρενα δουρου, δουρου, αφροδιτη, γηπεδα, γνωμη, γυναικα, ηθοποιος, ηφαιστος, καριερα, κνε, μουσικη, ραδιοφωνο, σδοε, σμυρνη, τηλεοραση, φωτογραφια, ψωμι, louis vuitton, αγαπη, αγωνες, αλπεις, αυτια, αφορμη, βικυ, βικυ καγια, βοζεμπεργκ, γκομενα, ειπε, υπαρχει, ελλη, ελλη σταη, επιθετο, ετων, εφυγε, ζωη, ιδια, ειδοποιηση, ηλιος, θεος, καφες, κυρια, κομμα, λαθος, λεπτομερειες, ματια, μενεγακη, μυθολογια, μοιρα, μισθος, μονακο, νεα σμυρνη, ξαπλωστρα, ξεκινημα, ομαδα, παντα, παμε, πεθανε, πισινα, πλακα, σεντρα, σπιτι, τιμη, τρυφωνας σαμαρας, φυσικα, φταιει, φορα, ανηκει, ασχημος, εκπομπες, ερωτευμενοι, κομματι, lady, louis, μελετη, μπικινι, μπροστα, μυκονο, original, παιχνιδι, πουκάμισα, τραπεζα, θανασης, vuitton, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα