Μοίρασαν τα υπουργεία Τσίπρας και Καμμένος

Ένα υπουργείο και έως τέσσερα υφυπουργεία συμφώνησαν Πάνος Καμμένος και Αλέξης Τσίπας να πάρουν οι ΑΝΕΛ, στην κυβέρνηση που όπως υπόσχεται ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, θα αποτελείται από ένα, επί της ουσίας, μικρό και ευέλικτο σχήμα.

Η κυβέρνηση με τα τέσσερα υπερυπουργεία και έξι μικρά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στοχεύει σε ένα ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος συντονισμός, φιλοδοξώντας η νέα

κυβέρνηση με τη δυναμική των 162 εδρών ­μαζί με τους ΑΝΕΛ­ να ξεκινήσει το νομοθετικό έργο, με προτεραιότητες τα “έτοιμα” νομοσχέδια.
Ο κ. Πάνος Καμμένος πρότεινε για τον ίδιον το υπουργείο 'Αμυνας, ωστόσο κάποια σενάρια κάνουν λόγο για το υπουργείο Ναυτιλίας. Σχετικά με τα υφυπουργεία έχει “πέσει” στο τραπέζι το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το Παιδείας. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για συμμετοχή σε κάποιο από τα υφυπουργεία με κοινωνικό χαρακτήρα, όπως Εργασίας ή και Υγείας. Ο κ. Τέρενς Κουικ αναμένεται να είναι ένας από τους υφυπουργός, ο οποίος δεν εξελέγη βουλευτής, καθώς δεν έβγαλε έδρα Επικρατείας το κόμμα. Όπως αναφέρει ωστόσο και Γιώργος Ππαχρήστος στα ΝΕΑ, δεν αποκλείεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να περάσει στα χέρια ενός υπουργού ή υφυπουργού που θα προέρχεται από τους ΑΝΕΛ. Ούτε ή άλλως κανένας ΣΥΡΙΖαίος, δεν το θέλει.

Keywords
Τυχαία Θέματα