Νεκροί οι δύο Έλληνες πιλότοι του F16 που κατέπεσε σε ισπανική βάση

Οκτώ Γάλλοι και δύο Έλληνες, οι πιλότοι του μοιραίου F-16D της 341 Μοίρας που κατέπεσε και συνετρίβη στην αεροπορική βάση του Αλμπαθέντε, είναι οι νεκροί του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής εκπαιδεύσεως TLP, συμφώνως με ανακοίνωση του Ισπανικού Υπουργείου Αμύνης πριν από λίγα λεπτά, ενώ το ανακοίνωσε και ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι.

Το ΓΕΑ μέχρι πριν από λίγα λεπτά σημείωνε ότι σε αυτό δεν έχει περιέλθει καμία επίσημη ανακοίνωση ή ειδοποίηση από την Ισπανική Αεροπορία

και ως εκ τούτου δεν επιβεβαιώνει ακόμα την απώλεια των δύο πιλότων, αφού σε κάθε περίπτωση για να κάνει κάτι τέτοιο και να ανακοινώσει και τα ονόματά τους πρέπει να ειιδοποιήσει και αυτό επισήμως πρώτα τους οικείους τους και μετά να προβεί στις ανακοινώσεις.

Ακόμα από τους 13 τραυματίες οι εννέα είναι Ιταλοί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ιταλικού Υπουργείου Αμύνης, από τους οποίους οι επτά ελαφρά και οι δύο πιο σοβαρά είναι σε νοσοκομείο. Κανένας Αμερικανός αεροπόρος δεν είναι μεταξύ των νεκρών ή τραυματιών όπως ανακοίνωσε επισήμως η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου Αντισμήναρχος Vanessa Hillman.

Ο Γεν.Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ με ανακοίνωση της Συμμαχίας εκφράζει τη "βαθειά του θλίψη" για το συμβάν, "που είναι μία τραγωδία με αντίκτυπο σε όλη την οικογένεια της Συμμαχίας", όπως χαρακτηριστικώς σημειώνεται, ενώ ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η σημερινή ορκομοσία σημαδεύτηκε από το τραγικό δυστύχημα, ζήτησε από τον απερχόμενο Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Δένδια να τον κρατεί συνεχώς ενήμερο.

Αναφορικώς με την πτώση του ελληνικού μαχητικού ο κ.Δένδιας, δήλωσε τα εξής: "Εκφράζουμε την θλίψη μας και την οδύνη μας για τις τραγικές συνέπειες που είχε η συντριβή μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια άσκησης στη φίλη και σύμμαχο Ισπανία. Αυτές τις ώρες η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των Ελλήνων Αξιωματικών, όπως και με τις οικογένειες των θυμάτων, ανεξαρτήτως εθνικότητας".

Λ.Σ.Μ.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: 10 νεκροί και 13 τραυματίες από την πτώση του Ελληνικού F-16

Στον τόπο της τραγωδίας ο ο Αρχηγός της Ισπανικής Αεροπορίας

Σοκ από την πτώση του ελληνικού F-16: Δύο νεκροί και δέκα τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα