Μητσοτάκης: "Νέα μικρασιατική καταστροφή η έξοδος από το ευρώ"

«Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία απ’ ότι πριν από 10 μέρες, ωστόσο υπάρχει ακόμα δρόμος» εκτίμησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρώην υπουργός πρόσθεσε πως η συμφωνία δεν θα είναι καλή αλλά σημείωσε ότι η οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι καλύτερη από οποιαδήποτε ΜΗ συμφωνία και πως ένα τρίτο μνημόνιο

θα είναι καλύτερο από τη χρεοκοπία.

Ο ίδιος επιτέθηκε ταυτόχρονα στην κυβέρνηση λέγοντας πως «είναι απορίας άξιον να θεωρούμε περίπου αυτονόητο να κυβερνά ένα κόμμα του οποίου το 40% θέλει να βγούμε από το ευρώ».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως εάν συμβεί αυτό- να βγούμε από το ευρώ- θα είναι μια νέα μικρασιατική καταστροφή.

Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας είπε πως «όταν η χώρα κινδυνεύει με εθνική καταστροφή, οι πολίτες ζητούν από τα κόμματα στοιχειώδη συνεννόηση. Αν ο κ. Τσίπρας έχει το θάρρος να συγκρουστεί με τους διάφορους ακραίους του κόμματος του, τότε θα διαμορφωθεί ένα πλαίσιο για περισσότερη συνεννόηση».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν είναι ευχαριστημένος από το βαθμό της αυτοκριτικής της ΝΔ από την ηγεσία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα