Από τα αμφιθέατρα στην Ιερά Εξέταση της ΕΡΤ, μια… Αριστερά δρόμος

Του Μάνου Οικονομίδη


Η δύναμη της εικόνας… Δεν είναι τυχαίο ότι το παραπάνω διαπιστωτικό ρηθέν συνοδεύει τη διαδρομή γενεών και κοινωνιών, ανεξαρτήτως ή παράλληλα με την εξέλιξη της επιστήμης και των τεχνολογιών.

Η εικόνα έχει μια αναπόφευκτη δυναμική. Δεν μπορείς να την αγνοήσεις. Δεν μπορείς να την προσπεράσεις. Δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα, και να ισχυρίζεσαι ότι δεν την είδες. Φυσικά μπορείς να την “ντύνεις” με βάση τα δικά σου μέτρα. Να προσθέτεις την προσωπική πινελιά σου. Σε κάθε περίπτωση όμως, η εικόνα “είναι εκεί”. Για να την παρατηρεί κανείς. Και για να θυμίζει…

Η

ηχώ της δυναμικής της εικόνας είναι τόσο εκκωφαντική, ώστε ακόμη και στο διαδίκτυο την επανακαλύψαμε. Και στα social media. Παντού. Και παρακολουθώντας κανείς τη χθεσινή… Ιερά Εξέταση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, δεν… χόρταινε την εικόνα. Μια εικόνα ομιλούσα, έστω και εξαντλητική, όπως άλλωστε εξαντλητική ήταν και η συνεδρίαση.

Για το happening που ζήσαμε με την ακρόαση του Διονύση Τσακνή και του Λάμπη Ταγματάρχη, ειπώθηκαν, γράφτηκαν και σε κάθε περίπτωση υπονοήθηκαν (σχεδόν) τα πάντα. Λίγα πράγματα θα μπορούσε να προσθέσει λοιπόν ακόμη μια γλαφυρή καταγραφή όσων είδαμε.

Εκείνο ωστόσο στο οποίο θα άξιζε να σταθεί κανείς, είναι η συναρπαστική διαδρομή της Αριστεράς, στην κυβερνώσα πλέον μορφή της, από τα αμφιθέατρα και το “αντάρτικο πόλεων” ή έστω ιδεών, στις… ανακριτικές αίθουσες. Και μάλιστα με μια αισθητική που θα έκανε την κοινή λογική να αναζητεί δωμάτιο εκτόνωσης για να… ξεσπάσει.

Από τα αμφιθέατρα στην Ιερά Εξέταση της ΕΡΤ μια… Αριστερά δρόμος. Πρώτη φορά Αριστερά. Και… τελευταία, αρχίζουν πλέον να ψιθυρίζουν οι περισσότεροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα