Μίσσας: "Κρεσέντο Ολυμπιακού, αλλά έχει δρόμο η σειρά

Τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Μπαρτσελόνα εξήγησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΣΣΑΣ, στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1» και στην εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με στους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο, παραθέτοντας παράλληλα την άποψή του για τη συνέχεια της σειράς, αλλά και για εκείνη ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού

συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι: «Κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό και παρότι μεσολάβησε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις, ο Ολυμπιακός χάρη στο μόνιμο σημείο αναφοράς του το τελευταίο διάστημα, την άμυνά του δηλαδή, κατάφερε να επικρατήσει. Αποδιοργάνωσε τελείως την Μπαρτσελόνα, η οποία είναι εξαιρετική στις επιθέσεις πέντε εναντίον πέντε. Ο Ολυμπιακός πίεσε την μπάλα, αντιμετώπισε σωστά τακτικά τα pick ‘n’ roll, αλλά για να μετρήσουν όλα αυτά στο τελικό αποτέλεσμα, χρειάστηκε το επιθετικό κρεσέντο που είχε. Ο Σπανούλης, που ήταν καλύτερα από πλευράς υγείας, προσέδωσε εμπιστοσύνη σ’ όλη την ομάδα, ο Πρίντεζης βρέθηκε σε μαγική βραδιά, ο Μάντζαρης ήταν πολύ καλός… Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να κατεβάσει τους μέσους όρους της Μπαρτσελόνα και στο δεύτερο παιχνίδι ανέβασε τους δικούς του, φτάνοντας στη νίκη».

Για το τρίτο ματς της σειράς: «Νομίζω ότι ο Πασκουάλ θα ξανασκεφτεί την απόφασή του να αφήσει τον Πρίντεζη χωρίς αμυντική βοήθεια. Είναι πιθανό να δούμε διαφορετική αμυντική τακτική και στην άμυνα στην περιφέρεια, καθώς ο Ολυμπιακός στο δεύτερο παιχνίδι ήταν μεν πολύ εύστοχος, είχε όμως και πολλά ανοιχτά σουτ. Οπότε ίσως δούμε διαφορετική προσέγγιση στην τοποθέτηση των παικτών της Μπαρτσελόνα. Στην επίθεση περιμένω να δω πολλά pick ‘n’ roll απ’ την Μπαρτσελόνα, διότι έτσι έβγαλαν καλύτερες φάσεις».

Για τον ρόλο του Σφαιρόπουλου: «Ο προπονητής τόσο στην προετοιμασία όσο και στη διάρκεια του παιχνιδιού έχει μεγάλη συμμετοχή. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αλλάζει πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Πασκουάλ, απ’ την άλλη πλευρά, ψάχνεται κι αυτός, αλλά για παράδειγμα το να βλέπεις τον Πρίντεζη να σκοράρει ασταμάτητα και να επιμένεις στην άμυνα ένας εναντίον ενός, δεν θα βρεις έτσι λύση… Ο Σφαιρόπουλος άλλαξε στοιχεία στην αμυντική τακτική του Ολυμπιακού, σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι και μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε μεγάλη πίεση πάνω στην μπάλα και στην πρώτη πάσα, βάζοντας προβληματισμούς στην Μπαρτσελόνα. Γι’ αυτό και οι Καταλανοί διαμαρτύρονταν στο ξεκίνημα διαρκώς στους διαιτητές. Επειδή δέχονταν πίεση…».

Για το αν έχει πλεονέκτημα πλέον ο Ολυμπιακός: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, το λέω ξανά. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει το πλεονέκτημα έδρας για πρόκριση στο final four, αλλά αυτές οι συζητήσεις είναι απλώς θεωρητικές. Στην πράξη έχουμε μπροστά μας το τρίτο παιχνίδι και θα είναι δύσκολο. Θεωρώ ότι πάλι στην άμυνά του ο Ολυμπιακός θα είναι εξαιρετικά σκληρός. Αν σουτάρει ξανά με τα ίδια υψηλά ποσοστά, θα ‘χει τον πρώτο λόγο. Αν όχι, διότι δεν είναι κι εύκολο κάθε φορά να σουτάρεις με 48% στο τρίποντο, τότε θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Είτε με το post up του Πρίντεζη, είτε με pick ‘n’ roll και κατάληξη με Ντάνστον ή Χάντερ. Σίγουρα, πάντως, στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα βρει σκορ απ’ το transition. Ακόμα και στη Βαρκελώνη ήλεγξε τον ρυθμό κι έκανε πολύ καλή δουλειά σ’ αυτόν τον τομέα…».

Για τη σειρά του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ: «Η ΤΣΣΚΑ έχει περισσότερο ταλέντο απ’ την Μπαρτσελόνα και ο Ιτούδης κάνει πολύ καλή διαχείριση, για να έχει όλους τους παίκτες του ευχαριστημένους. Είναι μία ομάδα που μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα σχήματα και να κάνει πολλές κι επιτυχημένες αλλαγές στην άμυνα, δυσκολεύοντας πολύ την αντίπαλη επίθεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δεχθεί πίεση, ιδιαιτέρως στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός είναι πιο δυνατός. Και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αν η ΤΣΣΚΑ χάσει ένα παιχνίδι, διότι είναι ομάδα που αν κάνει μία ήττα, μπορεί τα… νερά ν’ αρχίσουν να μπάζουν! Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ματς ήταν βελτιωμένος συγκριτικά με το πρώτο, αλλά και πάλι δεν τον είδαμε να παίζει άμυνα στο όριο του φάουλ. Γι’ αυτό και δέχθηκε 100 πόντους, άλλωστε. Στο ΟΑΚΑ, όμως, θα το κάνει. Πρέπει να βγάλει εικόνα μάχης, όπως ο Ολυμπιακός. Πίεση στην μπάλα, κυνήγι για κάθε κατοχή, σωστή κατανομή των φάουλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα