H Πόπη Καλαϊτζή θα κάνει παιχνίδι!

Του Σταύρου Παπαντωνίου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Μια ηχηρή προσθήκη της τελευταίας στιγμής έκλεισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, εντάσσοντας στην ομάδα του ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης την Πόπη Καλαϊτζή.

Ο «κόουτς» εξάλλου ξέρει πολύ καλά πως οι αγώνες δεν τελειώνουν αν δεν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή και θα δώσει τη μάχη μέχρι τέλους, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες λένε πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας

προηγείται στη μάχη του βορρά. Στην προσπάθεια αυτή, η Πόπη Καλαϊτζή θα έχει επιτελικό ρόλο, ενώ πολλοί μάλιστα τη χαρακτηρίζουν ως «playmaker», που καλείται να μπει στον αγώνα και να αλλάξει τον ρυθμό γυρίζοντας το παιχνίδι. Και πράγματι, η όμορφη Θεσσαλονικιά ξέρει από εκλογές, αφού από πολύ μικρή πολιτεύεται στη συμπρωτεύουσα, ενώ διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη γενέτειρά της, που ποτέ δεν χαλάρωσαν στο πέρασμα του χρόνου.



ΞΕΝΙΤΙΑ. Τα δημοσιεύματα ωστόσο που την αφορούσαν το τελευταίο διάστημα ήταν όλα γύρω από την απόφασή της να ξενιτευτεί στη Γερμανία, ακολουθώντας την τάση της εποχής, που θέλει τη νέα γενιά να δημιουργεί κύμα «νεο-μετανάστευσης». Οπερ και εγένετο. Mε γεμάτες τις βαλίτσες της από εμπειρίες, παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Πόπη Καλαϊτζή αποφάσισε να μεταναστεύσει για να δουλέψει και να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό. Αν κάποιος τη ρωτούσε για το μέλλον, δήλωνε πάντα πως είναι αβέβαιο, ενώ η πολιτική δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά της. Αυτό που ήταν ξεκάθαρο ωστόσο ήταν ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη της έλειπαν. Οι προσωπικές της σελίδες στα social media γέμιζαν με «check in» κάθε φορά που επέστρεφε στον αγαπημένο της Λαγκαδά και τη Νύμφη του Θερμαϊκού, δείχνοντας πως το μυαλό της είναι πάντα στον ελληνικό βορρά. Η νοσταλγία αυτή φαίνεται πως την έκανε να δεχθεί την πρόταση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Ιωαννίδη.



ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ. Ενα ταξίδι στη Ρόδο, μία ενδιάμεση στάση στη Θεσσαλονίκη και ένας καφές ήταν τα γεγονότα που άλλαξαν τα πλάνα της Πόπης Καλαϊτζή. Επιστρέφοντας στη Γερμανία μετά από επαγγελματικό ταξίδι στο νησί της Δωδεκανήσου, σταμάτησε για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ο Γιάννης Ιωαννίδης τής ζήτησε να πιουν έναν καφέ και της έκανε πρόταση να κατέβει αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Δύο ημέρες μετά και αφού πρώτα είχε πάρει άδεια άνευ αποδοχών από την κλινική όπου δουλεύει, μπήκε ξανά στο αεροπλάνο για το δρομολόγιο Δρέσδη-Θεσσαλονίκη. Η επιστροφή της ήταν γεγονός.
«Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του “κόουτς” όταν μου είπε “γύρνα πίσω να αλλάξουμε μαζί αυτά που σε έκαναν να φύγεις”. Είναι πράγματι ένα αξιόλογο επιχείρημα, για το οποίο αξίζει να παλέψουμε όλοι», είπε. Η Πόπη Καλαϊτζή δηλώνει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» πως ο Γιάννης Ιωαννίδης θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης, καθώς πιστεύει στη νίκη του. «Αν δεν πίστευα, δεν θα συμμετείχα στο ψηφοδέλτιό του», αναφέρει χαρακτηριστικά. Για του λόγου το αληθές, μάλιστα, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών έχει οργώσει τη Θεσσαλονίκη. «Το κλίμα είναι πολύ καλό. Μπαίνουμε σε όλα τα καφενεία, τις καφετέριες και τα μαγαζιά και συναντάμε μόνο θετική ανταπόκριση», τονίζει, παρά το γεγονός ότι η «γαλάζια» βάση της Θεσσαλονίκης είναι διχασμένη με τις υποψηφιότητες του Ιωαννίδη και του Τζιτζικώστα.

Δεν χωράει σε «πολιτικά κοστούμια»

Η Πόπη Καλαϊτζή μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα ότι είναι από τους πολιτικούς που γνωρίζουν όσο λίγοι την ανθρωπογεωγραφία της Θεσσαλονίκης. Παρά το γεγονός ότι δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι, μόλις στα 23 της χρόνια εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος στην περιοχή της. Το μικρόβιο της πολιτικής είχε μπει για τα καλά μέσα της. Στην ηλικία των 27 ανέλαβε τα καθήκοντα της επάρχου Λαγκαδά, φέροντας εις πέρας με επιτυχία μια πολύ δύσκολη αποστολή. Οσοι την ξέρουν καλά ωστόσο λένε πως ποτέ δεν πολιτεύτηκε όπως οι κλασικοί πολιτικοί. «Το κοστούμι της πολιτικού δεν της πάει», λέει στενός συνεργάτης της, που είναι πάντα δίπλα της στις περιοδείες. Η νεαρή γιατρός μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει φτιάξει μια ομάδα που γυρνάει από γειτονιά σε γειτονιά, δίνοντας πόντους στην υποψηφιότητα Ιωαννίδη, ο οποίος της εμπιστεύτηκε άμεσα και ένα τόσο σημαντικό πόστο στον προεκλογικό αγώνα του, και αυτή κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποδώσει αυτή την εμπιστοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα