Με εντολή Στρατηγού Κωσταράκου άρχισε τα ξημερώματα η άσκηση «Πυρπολητής»

Σε πλήρη συναγερμό βρίσκεται από τις πρωινές ώρες σήμερα ολόκληρο το σύστημα αμέσου αντιδράσεως των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της ασκήσεως «Πυρπολητής 2/15», που διατάχθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο. Η άσκηση πραγματοποιείται σε νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου.

Σκοπός της ασκήσεως, στο πλαίσιο της οποίας ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως «Δύναμη Δέλτα», με σκοπό την διεξαγωγή επιχειρήσεων, αποτροπής, εξασφαλίσεως ζωτικών περιοχών, όπως

αεροδρομίων σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εξασφαλίσεως της εδαφικής ακεραιότητος της χώρας.

Οι επιχειρήσεις αυτές πρόκειται να διεξαχθούν μέσω της διενεργείας αεροκινήτων και αεροαποβατικών ενεργειών, της αναπτύξεως τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των ΕΔ, συνεργασία με τις τοπικές δυνάμεις αμέσου επεμβάσεως των αντίστοιχων σχηματισμών, ενεργοποιήσεως αεροπορικών δυνάμεων κ.λπ.

Στην άσκηση «Πυρπολητής 2/15», που αυτήν την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, συμμετέχουν μεταφορικά ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, αντίστοιχα μεταφορικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των ΕΔ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι – συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ – στο πλαίσιο της ασκήσεως ενεργοποιήθηκε το Σύστημα Αεραμύνης της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των σταθμών αεροπορικού ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, αντιαεροπορικών συστημάτων και όπλων των τριών κλάδων των ΕΔ της χώρας.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα