Επί ποδός ο Κορυδαλλός για την δίκη της Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ)


Συνεδριάζει σήμερα και έπειτα από διακοπή 17 ημερών, για δεύτερη ημέρα στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται για σειρά κακουργηματικών πράξεων μέλη της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδα της Χρυσής Αυγής (Χ.Α) όπως και άλλα πρόσωπα - στελέχη του κόμματος.

Και σήμερα, όπως και την πρώτη ημέρα έναρξης της δίκης, στις 20 Απριλίου, η κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α αναμένεται να μην δώσει το «παρών» στη δικαστική

αίθουσα. Με τον τρόπο αυτό, οι κατηγορούμενοι επιχειρούν να απαξιώσουν την ακροαματική διαδικασία και να αποφύγουν κάθε ταύτιση σε επικοινωνιακό αλλά και σε ουσιαστικό επίπεδο με τη «βαριά» δικογραφία για την υπόθεση της Χ.Α που συμπεριλαμβάνει, κατά περίπτωση ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών και άλλα αποτρόπαια εγκλήματα.

Σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα του ναζιστικού κόμματος - που αποτελεί και το βασικό πυρήνα των κατηγορουμένων της εγκληματικής οργάνωσης που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη αποτελούσε η Χ.Α. - απουσίαζε από το δικαστήριο την πρώτη ημέρα της δίκης και τα μέλη της κάνοντας χρήση του σχετικού δικαιώματος που τους παρέχει ο νόμος εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Απόντες ήταν ο αρχηγός της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη που είναι κατηγορούμενοι, πρακτική που σύμφωνα με πληρηφορίες αναμένεται να κρατήσουν καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης. Συγκεκριμένα, απόντες εκτός από τον Ν. Μιχαλολιάκο ήταν οι κατηγορούμενοι μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α: Γιωργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Αντώνης Γρέγος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Αντίθετα, παρόντες στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ήταν ο βουλευτής της Χ.Α Αρτέμης Ματθαιόπουλος και οι πρώην βουλευτές Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας. Ο τελευταίος όπως και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που δεν παρέστη στο δικαστήριο, έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και έχουν καταθέσει ενόρκως για την αποτρόπαια δράση της ΧΑ.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο προφυλακισμένος Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα. Το στυγερό αυτό έγκλημα αποτέλεσε άλλωστε και την αρχή για να «ξετυλιχθεί» το κουβάρι της εγκληματικής δράσης της Χ.Α., όπως αυτή περιγράφεται αναλυτικά στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα