Ο Καραμανλής έστειλε μηνύματα

" Ήρθε η ώρα .. να ενώσω τη φωνή μου με τη δική σας " είπε ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του προς τους ΔΑΠίτες της Πάτρας και ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι χειροκροτημάτων και συνθημάτων δημιουργώντας κλίμα νίκης.

Ο βουλευτής Σερρών που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην προεκλογική εκδήλωση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στην Πάτρα σε μια κατάμεστη αίθουσα που παραβρέθηκαν πάνω από 700 νεολαίοι, εκτός από τα θέματα

παιδείας που έθιξε έδωσε και το πολιτικό του στίγμα.

Ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και την σημερινή κατάσταση. " Ο πρώτος ΔΑΠίτης πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής είχε χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου το 2009 αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε αφού υπερίσχυσαν τα λεφτά υπάρχουν του Γιώργου Παπανδρέου ", ανάφερε χαρακτηριστικά. Ενώ σημείωσε πως " σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι καν στη Βουλή .." .

" Όταν ανέλαβε να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανή κρίση, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί η χώρα. Έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά, αξιοποιώντας τις μεγάλες θυσίες των πολιτών. Ισοσκέλισε προϋπολογισμούς, έκανε την οικονομία πιο ανταγωνιστική, έθεσε τις στέρεες βάσεις που σταδιακά οδηγούσαν στην οικονομική ανάταση. Αλλά η πορεία αυτή ανακόπηκε απότομα, όπως το 2009...

Βέβαια, δεν τα έκανε όλα τέλεια. Κι αν θέλουμε να πάμε ξανά μπροστά ως παράταξη, θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας " επισήμανε ο νεαρός βουλευτής στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος.

Αφού όπως σημείωσε " μπορεί να μειώθηκαν τα ελλείμματα στην οικονομία, αλλά δημιουργήθηκαν ελλείμματα στη σχέση της παράταξής μας με την κοινωνία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν συνομιλούμε με πλατιά λαϊκά στρώματα. Έχουμε χάσει το συντονισμό μας με τον παλμό της κοινωνίας. Αν δεν τον ξαναβρούμε σύντομα, η Νέα Δημοκρατία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη μεγάλη παράταξη που γεννήθηκε το 1974 ".

Ο Κώστας Καραμανλής όμως εξαπέλυσε επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ. " Σήμερα, 100 μέρες μετά τις εκλογές, δυστυχώς ο φόβος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απροετοίμαστος έχει επαληθευτεί 100 φορές. Τι μας έχει δείξει η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα; Έσκισε το μνημόνιο όπως έλεγε; Όχι. Κούρεψε το χρέος; Όχι. Χόρεψε τους δανειστές μας πεντοζάλη; Όχι. Μείωσε τους φόρους; Όχι. Κατήργησε, έστω, τον ΕΝΦΙΑ; Όχι ".

Ο βουλευτής Σερρών όμως χτύπησε και καμπανάκι σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και το ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει η ΝΔ.

" Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, όσες διαφωνίες και αν έχουμε με τη σημερινή κυβέρνηση, θέλουμε την επιτυχία της χώρας. Κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε για την πατρίδα μας, ασφαλώς θα το κάνουμε και αυτό. Δεν μπορεί η παράταξή μας να περιμένει χαιρέκακα στη γωνία. Δεν της ταιριάζει. Δεν είναι αυτό το παράδειγμα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το 2004-2009. Δεν είναι αυτός ο ιστορικός μας ρόλος " .

Ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος είναι η πρώτη φορά που μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση απο τις εκλογές του Ιανουαρίου και αυτό που κάνει εντύπωση είναι ο χρόνος που επέλεξε να " μιλήσει " .

Πάντως πολλοί επιμένουν πως τα μηνύματα που έστειλε με την παρουσία του στη ΔΑΠ, αντιπροσωπεύουν σε μεγάλο βαθμό και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Γ. Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα