Λίμνη των Κύκνων από τη... Νότια Αφρική (VIDEO)

Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί μια ανατρεπτική Λίμνη των Κύκνων που έρχεται από τη Νότια Αφρική. Δεκατρείς αφρικανοί χορευτές, άντρες και γυναίκες, φορούν tutus και υποδύονται τους κύκνους στο κλασικό έργο «Η λίμνη των κύκνων» που παρουσιάζεται μέσα από την ανατρεπτική ματιά της Ντάντα Μαζίλο.

Η νεαρή νοτιοαφρικανή Ντάντα Μαζίλο είναι μια αντισυμβατική χορογράφος και σπουδαία χορεύτρια. Εχει γίνει γνωστή για την επαναπροσέγγιση της σε κλασσικά μπαλέτα («Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

το 2008 και «Κάρμεν» το 2009) με αποτέλεσμα οι παραγωγές της να ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.


Στην καινούρια της δημιουργία «Η λίμνη των κύκνων» μια ομάδα αφρικανών χορευτών «βλέπει» μέσα από μια διαφορετική ματιά το κλασσικό αυτό έργο. Το «βλέπει» με μάτια νοτιοαφρικάνικα, δίνοντάς του νέα πνοή, νέα ζωή και νέα στοιχεία που σχετίζονται με τη σύγχρονη πραγματικότητας της χώρας τους. Η χορογραφία αναμειγνύει με δεξιοτεχνία τον κλασσικό και το σύγχρονο χορό με ισχυρές αφρικανικές επιρροές συνδυασμένες με εκρηκτική ενέργεια και πολύ χιούμορ. Ούτε η μουσική του Τσαϊκόφσκι μένει έξω από τη δημιουργική ανάμειξη των ειδών, καθώς συναντά τη μουσική σύγχρονων συνθετών.

Η χορογραφία αναμειγνύει με δεξιοτεχνία τον κλασσικό και το σύγχρονο χορό με ισχυρές αφρικανικές επιρροές συνδυασμένες με εκρηκτική ενέργεια και πολύ χιούμορ. Ούτε η μουσική του Τσαϊκόφσκι μένει έξω από τη δημιουργική ανάμειξη των ειδών, καθώς συναντά τη μουσική σύγχρονων συνθετών.Η Ντάντα Μαζίλο γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε διεθνή φεστιβάλ το 2011 και πολύ σύντομα έγινε μια από τις πιο φημισμένες χορογράφους της Νοτίου Αφρικής, αποσπώντας αρκετά βραβεία και διακρίσεις για το έργο της.Εκπαιδεύτηκε στο Dance Factory στο Γιοχάνεσμπουργκ και συνέχισε τις σπουδές της στις Βρυξέλλες στη σχολή της Anne Teresade Keersmaeker, Performing Arts Researchand Training Studios (PARTS). Σήμερα εκπαιδεύει νέους χορευτές ενώ διεξάγει συχνά σεμινάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

07.06.2014 έως 09.06.2014
Ώρα έναρξης: 21.00

Πειραιώς 260, ΑΘΗΝΑ

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα