Κρίνει… έδρα, όχι τίτλο

Το τρίτο από τα πολλά ακόμη (μίνιμουμ πέντε με αυτά στο Top 16, μάξιμουμ έντεκα στο σύνολο, αν φτάσουν σε πέντε ματς στους τελικούς και συναντηθούν στο Final Four) ντέρμπι «αιωνίων» πραγματοποιείται σήμερα στο ΟΑΚΑ (19:30, Δημόσια Τηλεόραση, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

μονομαχούν σε ένα ματς που δεν κρίνει κανέναν τίτλο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: οι δύο ομάδες έχουν από μία ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά λόγω του -2 με το οποίο ξεκίνησαν τη σεζόν οι «ερυθρόλευκοι», οι «πράσινοι» είναι πρωτοπόροι. α) Σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων, η διαφορά θα αυξηθεί στους τρεις βαθμούς και αντιλαμβάνεται κανείς πως θα χρειαστεί να κάνουν δύο ήττες στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου για να χάσουν το αβαντάζ έδρας ως το τέλος των play offs. Αν, δε, υπερκαλύψουν και τη διαφορά του πρώτου γύρου (55-45 στο ΣΕΦ), τότε θα πρέπει να κάνουν τρεις ήττες και οι Πειραιώτες να μείνουν αήττητοι στα εναπομείναντα ματς για να τους πάρουν την έδρα. β) Αν, ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι σήμερα νικητής, η διαφορά των δύο ομάδων θα μειωθεί στον ένα πόντο και οι Πειραιώτες θα ελπίζουν σε μία ήττα του Παναθηναϊκού για να ισοβαθμήσουν και να έχουν το πάνω χέρι. Και οι «πράσινοι» έχουν αρκετά… ζόρικο πρόγραμμα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, καθώς μεταξύ άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΚΑΟΔ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χριστοδούλου, Σχινάς και Αναστόπουλος. Οι δύο τελευταίοι είχαν «σφυρίξει» μαζί με τον Τανατζή στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα