Νέο «μέτωπο» για τα πιστεύω Τσίπρα

Περί πίστεως η πολιτική αντιπαράθεση, με την κυβέρνηση να συντηρεί το θέμα των θρησκευτικών πεποιθήσεων του Αλέξη Τσίπρα. «Τέτοιες πληροφορίες καλό είναι να τις ξέρουν οι πολίτες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm, ενώ η ΝΔ έχει καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει «σε τι πιστεύει», μετά τις δηλώσεις του υπεύθυνου θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ,

Γιάννη Αμανατίδη, ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος. Η όλη συζήτηση αποτελεί κεντρικό θέμα σήμερα στα social media, με σκωπτικά σχόλια από πολλούς χρήστες.
Η Κουμουνδούρου έχει απαντήσει πως δεν έχει τέλος ο κατήφορος του κου Σαμαρά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε «δεν με ενδιαφέρει αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο».

Στην κόντρα Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τα πιστεύω του Αλέξη Τσίπρα, μπήκε και η Εκκλησία, με αρκετούς ιεράρχες να παίρνουν θέση επί του θέματος. Πρώτος και καλύτερος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που κάλεσε τον κύριο Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τη θέση του, χρησιμοποιώντας μάλιστα και το απόφθεγμα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται», ενώ θετικά ή αρνητικά διάκεινται και άλλοι ιεράρχες.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τη 10μηνη φυλάκιση του νεαρού blogger Γέροντα Παστίτσιου κατά κόσμον Φίλιππου Λοΐζου, για ασέβεια στο πρόσωπο του Γέροντα Παΐσιου μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, ιδρυτής του «Άρτος Ζωής» Σταύρος Ζουμπουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι «δεν μπορεί να ανήκουν στη γλώσσα του κράτους έννοιες όπως αυτές της βλασφημίας και της ασέβειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα