Κομματικά βέλη από ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ-ΕΔΟΕΑΠ

Σε αναβρασμό βρίσκεται η κομματική οργάνωση δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετά από τα μέλη της εκτιμούν πως δεν εισακούγονται όσο θα έπρεπε σε σημαντικές αποφάσεις, όπως, για παράδειγμα, η νέα ΕΡΤ, αλλά και οι πρόσφατες εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ.

Στο στόχαστρο των πιο σκληρών έχει μπει το επιτελείο του Μαξίμου, καθώς εκτιμούν ότι δεν κινείται στη γραμμή των κομματικών της Κουμουνδούρου, αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, με αποτέλεσμα να μην ερωτώνται για ζητήματα πρώτης γραμμής.

Ειδικά για την ΕΡΤ, το νομοσχέδιο της οποίας βελτιώνεται διαρκώς, προκειμένου η νέα Δημόσια Τηλεόραση να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της απέναντι στον λαό, η γκρίνια που ακούγεται είναι πως η επεξεργασία έγινε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θοδωρή Μιχόπουλο, ενώ οι μοναδικοί από τους οποίους ζητήθηκε άποψη ήταν οι τρεις βουλευτές-δημοσιογράφοι Νίκος Φίλης, Αγλαΐα Κυρίτση και Αννέτα Καββαδία.

Αυτός που παραπονιέται κυρίως είναι ο Γιάννης Μαμουζέλος, πολύ γνωστός αθλητικός συντάκτης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών στις τελευταίες εκλογές, μέλος της Γραμματείας Αθλητικού Τμήματος του κόμματος και σημαίνον στέλεχος της κομματικής οργάνωσης δημοσιογράφων.

Μάλιστα, έχει ζητήσει να συγκληθεί η κομματική οργάνωση προκειμένου να συζητηθούν το θέμα της ΕΡΤ και οι πρόσφατες εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά απέτυχε παταγωδώς, καθώς η πλευρά Τρίμη δεν υποστήριξε τους επίσημους υποψηφίους της Κουμουνδούρου, αλλά την Πόπη Χριστοδουλίδου, η οποία μάλιστα βγήκε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και οι συζητήσεις για τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν τη νέα ΕΡΤ και το όνομα του καθηγητή Γ. Πλειού, από το Τμήμα Επικοινωνίας του Παντείου, «παίζει» δυνατά, καθώς θεωρείται αντικειμενικά λογική επιλογή και είναι πολύ καλός γνώστης των ραδιοτηλεοπτικών θεμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρόταση Βαρδινογιάννη για το Mega και οι συζητήσεις

Δάνειο 36 εκατ. ευρώ για την "Καθημερινή"

Πρόστιμα 4 εκατ. ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ το 2014

Keywords
Τυχαία Θέματα