Η πρόταση Βαρδινογιάννη για το Mega και οι συζητήσεις

Νέος κύκλος συζητήσεων άνοιξε ανάμεσα στον Σταύρο Ψυχάρη και τον Φώτη Μπόμπολα για τη συγχώνευση του ΔΟΛ με τον Πήγασο. Οι διαβουλεύσεις γίνονται κάτω από την πίεση που ασκούν τα οικονομικά των δύο μεγάλων ομίλων και πάντοτε με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις και στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Η συζήτηση επανέρχεται με τον Γιώργο Μπόμπολα να έχει αποχωρήσει από τη διοίκηση της εταιρείας και τον Φώτη Μπόμπολα να έχει αποσύρει το δικό του όνομα από την ταυτότητα του «Εθνους». Η προηγούμενη διαπραγμάτευση είχε διακοπεί το

περασμένο καλοκαίρι, μετά την απαίτηση του Σταύρου Ψυχάρη να έχει τον πρώτο λόγο στην εταιρεία και να διατηρήσει την έκδοση των εφημερίδων του, των «Νέων» και του «Βήματος». Τότε, ο Γ. Μπόμπολας είχε κάνει πίσω, ενώ είχαν προκληθεί μεγαλύτερες παρεξηγήσεις με αφορμή το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη υπέρ του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ και των θέσεων του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το άρθρο του συνιστούσε μια προειδοποίηση και προς την κυβέρνηση, αλλά τότε στον Πήγασο είχαν πιστέψει πως αφορούσε εκείνους που είχαν κάνει το άνοιγμα στο Στοίχημα.

ΕΞΑΓΟΡΑ

Πριν από τις εκλογές, έγινε μια κοινή πρόταση προς τις τράπεζες από ΔΟΛ, Πήγασο, Mega και ΑΝΤ1 -που επίσης ζητούσε ρύθμιση- για τα δάνειά τους. Η απάντηση, όμως, ήταν απορριπτική. Μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με διάθεση παρέμβασης στα media, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία. Ο Β. Βαρδινογιάννης, βλέποντας το κενό που υπάρχει στο κανάλι της Μεσογείων και αποτυπώνεται και στα οικονομικά, με το έλλειμμα να ανεβαίνει, έκανε πρόταση για την εξαγορά του 20% που κατέχει ο ΔΟΛ, με στόχο να πάρει τον έλεγχο του Mega και να προχωρήσει στη συγχώνευση με το Star. Κάτω από το βάρος των εξελίξεων, ο Φώτης Μπόμπολας και ο Σταύρος Ψυχάρης ξανακάθισαν στο ίδιο τραπέζι, με τον συνολικό δανεισμό του ΔΟΛ, του Πήγασου και του Mega να είναι σε ιδιαίτερα υψηλό σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δάνειο 36 εκατ. ευρώ για την "Καθημερινή"

Πρόστιμα 4 εκατ. ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ το 2014

Keywords
Τυχαία Θέματα