"Κατρούγκαλος goat" * (όχι gate)

Ο μισός μισθός που φέρεται να ζητούσε ως νόμιμη αμοιβή το δικηγορικό γραφείο Κατρούγκαλου από δημοσίους υπαλλήλους εάν κέρδιζε νομικά τις υποθέσεις επαναπρόσληψής τους (παλαιότερα) ή το 12% για υποθέσεις μισθολογικών διαφορών τους με την υπηρεσία (φέτος), δεν είναι πολύ αν σκεφθεί κάποιος ότι στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Οι του ιδιωτικού τομέα ατυχήσαντες θα ήταν πρόθυμοι να του προσφέρουν αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό αν μπορούσε να τους εξασφαλίσει την επαναπρόσληψή τους. Εκεί όμως δεν είναι Δημόσιο και οι εργαζόμενοι δεν γυρνούν στις θέσεις τους

με υπουργικές αποφάσεις. Και δεν παν’ να φοράνε κόκκινα γάντια και να βγαίνουν στους δρόμους, μαζί τους η Χαρούλα Αλεξίου και η Lady Gaga. Υπουργός προσλήψεων – με την καλή έννοια – στα μαρμαρένια αλώνια του ιδιωτικού τομέα δεν προβλέπεται.

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε πάντως ότι με την υπουργοποίησή του τελείωσε η δουλειά με τους δημοσίους, τέλος και το δικηγορικό γραφείο και αφοσιώθηκε στα νέα του καθήκοντα, τα υπουργικά. Υπήρξε μία ενοχλητική λεπτομέρεια, ωστόσο, καθώς βγήκαν στη δημοσιότητα κανά εικοσιδυάρι ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ της δικηγορικής εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» και πελατών της, που κατατέθηκαν στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 30 Ιανουαρίου, αφού έχει ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τα συμφωνητικά ήταν πιο φρέσκα και από αυγά αλανιάρας κότας αφού είχαν υπογραφεί στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2015, αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης ,και αφορούσαν μισθολογικές διαφορές με το Δημόσιο.

Ουδέν μεμπτόν, που να το ξέρει ο άνθρωπος ότι θα γίνει υπουργός όταν τις υπέγραφε, μήπως ήξερε ο Μητρόπουλος ότι δεν θα γίνει; Όταν κατατέθηκαν πάντως τα συμφωνητικά μιά χαρά υπουργός ήταν. Είχε προλάβει μάλιστα, μόλις λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, να δηλώσει στο Μεγάλο Κανάλι ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα όσοι είχαν απολυθεί εξαιτίας της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο θα επαναπροσληφθούν και μάλιστα δεν θα χρειαστεί νόμος παρά μόνο η υπογραφή του... Καλύτερα δεν γίνεται για τους διαθεσίμους, ειδικά αν τύχαινε κάποιοι από αυτούς να είναι παλαιότεροι πελάτες του κ. Κατρούγκαλου και βλέπουν τον παλιόφιλο δικηγόρο τους, ένδοξο πλέον υπουργό στην «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, να τους αποκαθιστά με μία τζίφρα και μάλιστα δωρεάν .

Ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος διέγνωσε ότι γίνεται επίθεση στο πρόσωπό του με πραγματικό στόχο την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα ( θα μπορούσε ο αληθινός στόχος να είναι κάτι πιο μεγάλο, όπως η ευρωζώνη ή η κινεζική οικονομία) διευκρίνισε ότι στα συμφωνητικά για τις επαναπροσλήψεις που είχε συνάψει παλαιότερα προβλεπόταν αμοιβή του μόνο σε περίπτωση δικαστικής δικαίωσης των πελατών του και όχι νομοθετικής ρύθμισης. Ευτυχώς, διότι τι θα έλεγε ο κόσμος αν – λέμε αν- τέτοιου είδους συμφωνητικά ήταν τωρινά και ο ίδιος έβγαινε και έλεγε, όπως βγήκε και είπε, ότι οι διαθέσιμοι θα επαναπροσληφθούν με υπογραφή του, ούτε καν με νόμο; Τα νέα συμφωνητικά πάντως, αυτά του Ιανουαρίου για τις μισθολογικές διαφορές, γράφουν φαρδιά – πλατιά επάνω ότι η δικηγορική αμοιβή (12%) «οφείλεται ακέραια και σε περίπτωση συμβιβασμού, νομοθετικής ή κάθε άλλης εξώδικης ρύθμισης σε οποιοδήποτε στάδιο της αντιδικίας, σε αυτή δε την περίπτωση θα υπολογιστεί επί του ποσού επί του οποίου θα γίνει ο συμβιβασμός». Δεν είπε βέβαια πουθενά ο υπουργός ότι με την υπογραφή του θα αποκαταστήσει μισθολογικές απώλειες, όπως θα κάνει για τις θέσεις εργασίας, αλλά είναι διάφορα που περνάνε ξώφαλτσα – σύριζα που λένε –στη δημόσια συζήτηση όταν ο άλλος είναι δικηγόρος που στρέφεται κατά του Δημοσίου για λογαριασμό πελατών του και από ένα (αριστερό) γύρισμα της μοίρας γίνεται ο ίδιος υπουργός υπεύθυνος για το Δημόσιο, με αρμοδιότητα υπογραφής για τους πρώην πελάτες του. Αν μάθει το story ο Ντε Πάλμα θα θέλει να ξαναγυρίσει το Body Double με πρωταγωνιστή τον Κατρούγκαλο.
Ήρθαν στη δημοσιότητα και κάτι άλλα έγγραφα με μετεκλογικές αναθέσεις υποθέσεων από δήμους στο γραφείο Κατρούγκαλου που είχε κλείσει, άρα εδώ υπάρχει και μία μεταφυσική διάσταση στην υπόθεση – μπορεί να άνοιξε χρονοπύλη και οι αναθέσεις να έγινα σε άλλο παράλληλο σύμπαν όπου το γραφείο Κατρούγκαλου υπήρχε ακόμη.
Επειδή λοιπόν ο δρόμος είναι κακοτράχαλος, γεμάτος παγίδες και σκοτεινές φιγούρες που παραμονεύουν για να υπονομεύσουν την κυβέρνηση μέσω του κ. Κατρούγκαλου, είπε να θωρακίσει τον περίγυρό του στο υπουργείο προσλαμβάνοντας άτομα της εμπιστοσύνης του με τα οποία είχε προηγούμενη επαγγελματική σχέση… Αλλά πάλι παρεξηγήθηκαν οι προθέσεις του.
Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή. Όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά και από άλλους υπουργούς, όλοι αγαθών προθέσεων, που πέφτουν θύματα της υπερ- επικοινωνιακής έκθεσης της εποχής μας, πολλώ δε μάλλον που η «πρώτη φορά Αριστερά» έχει διαρκώς τους προβολείς στραμμένους πάνω της σε βαθμό που κινδυνεύει να γίνει όπως η Λαγκάρντ μετά από χρόνια solarium.
Κι έτσι όπως τρολλάρουν οι πάντες τους πάντες για τα πάντα, θα βγει κανένα άσχετο κυβερνητικό στέλεχος για φαγητό κάποιο βράδυ και θα του πουν στην είσοδο «κύριε, έχετε μία γίδα στον ώμο σας, θέλετε να στην αφήσετε στο βεστιάριο μαζί με το παλτό σας;».


(* Goat, η γίδα αγγλιστί)

Keywords
Τυχαία Θέματα