Καμμένος: "Δε θα παραδώσουμε ποτέ την εθνική μας κυριαρχία"

Το μήνυμα ότι «στις διαπραγματεύσεις δεν θα παραδώσουμε ποτέ την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας» έστειλε από την ακριτική Αλεξανδρούπολη, όπου παραβρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» της πόλεως, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος.

Ο Υπουργός, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τους Αρχηγούς ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, καθώς και τον Βουλευτή Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χάρη Κάτανα, κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα η μέρα είναι σημαδιακή. Στις διαπραγματεύσεις, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν θα παραδώσουμε ποτέ την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε ειρηνικά μαζί με όλους, αλλά δεν θα ικανοποιήσουμε κάποιους που θέλουν την Ελλάδα γονατιστή. Στην Ελλάδα ακόμα και τον Θεό όρθιοι τον προσκυνάμε».

Προηγουμένως ο ίδιος, μετά το πέρας της στρατιωτικής και μαθητικής παρελάσεως, στην οποία συμμετείχαν και Εθνοφύλακες οι οποίοι εντυπωσίασαν, μεταξύ άλλων, τόνισε, ότι «Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στον άξονα Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος. Φροντίζουμε με τη Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να φέρουμε την πληρότητα των Μονάδων της παραμεθορίου και ιδιαίτερα της Θράκης, στο 100%.». Και πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, είμαστε περήφανοι για τα στρατευμένα παιδιά μας που μαζί με τους επαγγελματίες, τους Αξιωματικούς τους Υπαξιωματικούς, αλλά και τους Εθνοφύλακες, κρατούν γερά και υψηλά το ηθικό και προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Θα πρέπει να ξέρουν όσοι σκεφτούν να επιβουλευτούν την εθνική κυριαρχία αυτού εδώ του τόπου, ότι αυτός ο τόπος δεν παραδίδεται, είτε η απειλή είναι με στρατιωτικά μέσα είτε είναι με οικονομικά μέσα.»

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, με twit, σημείωσε τα εξής: «Ο εορτασμός για τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης υπήρξε λαμπρός και επισφραγίστηκε με μια καταπληκτική παρέλαση συλλόγων, σχολείων και στρατιωτικών τμημάτων».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα