Διεκόπη λόγω… εισβολής η δίκη της Χρυσής Αυγής

Αυτό που είχε προαναγγελθεί, συνέβη τελικά! Αν και όλοι είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους, που υπήρχαν, να διεξαχθεί σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού, παράλληλα με τη δίκη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε όταν κρατούμενοι των «Πυρήνων» εισέβαλαν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη.

Το επεισόδιο συνέβη όταν κάποιοι από τους «Πυρήνες» που μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα, άνοιξαν την πλαϊνή

πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και παρά την παρουσία αστυνομικών, πέταξαν μπουκάλια, τα οποία έπεφταν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο, φωνάζοντας: «Φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες».

Χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους σταματήσουν, ενώ ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παραστούν, τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να καλούν το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του και παράγοντες της δίκης να διαμαρτύρονται εντόνως.

Κάπως έτσι, οι πιέσεις που ασκούνται για μεταφορά της δίκης εντείνονται, τόσο από συνηγόρους όσο και από τους φορείς της πόλης που τονίζουν πως η αίθουσα βρίσκεται πλησίον σε σχολικές μονάδες όπου την Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές.

Εν τω μεταξύ, δύο απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στις φυλακές Κορυδαλλού έγιναν λίγο μετά τις 11 το πρωί σε μέσα ενημέρωσης. Το ένα έγινε στις 11:03 στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το άλλο στις 11.05 στο ειδησεογραφικό site «Zougla.gr».

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα