Η Ρωσία "έκοψε" τη συνάντηση του Καμμένου με τον Αμερικανό υπουργό

Αποστολή στην Ουάσινγκτoν: Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου με την Υφυπουργό Αμύνης των ΗΠΑ Christine Wormuth , η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, και πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτoν, στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεώς του στην Ουάσιγκτον που ολοκληρώνεται στις 22 Μαΐου.

Απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό

ερώτημα του www.parapolitika.gr περί του αν οι εξηγήσεις της Αμερικανίδος επισήμου για τους λόγους της ακυρώσεως της συναντήσεώς του με τον Αμερικανό ομόλογό του με πρωτοβουλία της τελευταίας στιγμής από αυτόν, θεωρούνται ικανοποιητικές από την Ελληνική πλευρά, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η κυρία Γουόρμουθ τον διαβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Ας Κάρτερ δεν ακύρωσε μόνο το ραντεβού του με τον κ.Καμμένο, αλλά όλα τα αυριανά ραντεβού.

Ο Έλληνας υπουργός σε άλλο σημείο των δηλώσεών του αναφέρθηκε και στο ότι ερωτήθη από την Αμερικανίδα Υφυπουργό για τις σχέσεις τις Ελλάδος με τη Ρωσία καθώς και για τα ρωσικά οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, για να λάβει την απάντηση από ελληνικής πλευράς ότι όλα αυτά τα οπλικά συστήματα είναι ενταγμένα στις Ελληνικές ΕΔ και στη διάθεση του ΝΑΤΟ, ενώ για παράδειγμα οι S-300PMU-1 είναι ταγμένοι στην Κρήτη προς υπεράσπιση των στρατηγικής σημασίας για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών αεροναυτικής βάσεως της Σούδας. Πέραν αυτού όμως οι σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας εκτός από φιλικές που βασίζονται στο ομόδοξο των δύο λαών, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ, είναι και οικανομικές καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα.

Πολιτικώς όμως εκτιμάται ότι, έστω και αν αυτό δεν ελέχθη ποτέ από τους Αμερικανούς επισήμους προς τον Έλληνα ΥΕΘΑ και την ελληνική αντιπροσωπεία, οι θερμές επαφές και ανοίγματα της ελληνικής πλευράς προς την αντίστοιχη ρωσική της τελευταίας περιόδου, έχουν «προβληματίσει» (τουλάχιστον) για να το θέσουμε κομψά, την αμερικανική πλευρά. Ίσως για το λόγο αυτό και ο τόσο «άγαρμπος» τρόπος της ακυρώσεως του προγραμματισμένου και κλεισμένου ραντεβού των δύο υπουργών Αμύνης στην Ουάσινγκτων, που έγινε από τους Αμερικανούς να ήθελε να δείξει – με αυτόν τον τρόπο – την «ενόχλησή» τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα