Φλαμπουράρης: "Ποιον ρώτησε και παρενέβη ο Σόιμπλε;"

Σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 όπου αναφέρθηκε στα όσα υποστήριξε χθες για την Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και από τα όσα είπε, υπάρχουν πολλά... ερωτήματα!

Ειδικότερα υποστήριξε τα εξής: "Το προηγούμενο πρόγραμμα οδηγεί στα βράχια κι ας επιμένει! Η πρώτη σκεψη που πρέπει να κάνει ο κάθε έλληνας είναι: "Τι έχουμε; Ευρωπαϊκή Ένωση ή Γερμανική Ένωση; Ποιον

ρώτησε και παρενέβη ο Σόιμπλε; Εγώ ούτε καν δέχομαι ότι είναι πρόταση. Την θεωρώ απειλή και εξευτελιστική τόσο για τους άλλους όσο και για εμάς. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την παρέμβαση. Εμείς απαντάμε όχι. Αν δεν θελει ο κ. Σόιμπλε, να δούμε τι θα κάνει η κα Μερκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες. Ποιός μας προτείνει αυτό που λεει ο Σόιμπλε; Ούτε καν οι μνημονιακοί μας αντίπαλοι δεν λένε να το δεχτούμε...".

Είπε επίσης ότι μέσα στο εξάμηνο θα μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν, σημειώνοντας ωστόσο ότι «παράταση του Μνημονίου δεν ζητάμε γιατί η ψήφος του ελληνικού λαού έχει καταργήσει το Μνημόνιο». Υπογράμμισε δε ότι η ΕΕ και το Eurogroup πρέπει να αποδεχθούν την πρόταση της Αθήνας.

Ανέφερε ακόμα πως αν δεν γίνει έκτακτο Γιούρογκρουπ η Ελλάδα θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: "Το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να αντιμετωπισθεί σε πολιτικό όργανο. Έχουν και άλλες χώρες λόγο και μιλάω για τις ΗΠΑ για την Κίνα, για την Ρωσία που έχουν εκφραστεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα