ΝΝ: Επιστροφή στις ρίζες, η μετονομασία της ING

13:36 8/4/2015 - Πηγή: NewsBomb
Την ικανοποίησή του για την ανοδική πορεία της NN (πρώην ING) εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NN Ελλάς κ. Λουίς…

της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παρουσίασης της μετονομασίας της ING σε ΝΝ, σημείωσε ότι το 2014 η εταιρεία απέκτησε 30.000 νέους πελάτες και διπλασίασε το νέο τζίρο της, από 25 εκ. ευρώ το 2013 σε 50 εκ. ευρώ το 2014. Με βάση την πορεία του πρώτου τριμήνου η πορεία είναι εξίσου θετική και φέτος, αφού εκτιμάται

ότι ο νέος τζίρος για την εταιρεία μπορεί να φτάσει τα 100 εκ. ευρώ.

Η μετονομασία της ING Ελλάδος σε NN Hellas, που επαναφέρει μετά από αρκετά χρόνια την παλιά της επωνυμία σηματοδοτεί μια «Επιστροφή στις ρίζες». Πρόκειται για απόφαση που αφορά το σύνολο των θυγατρικών του ολλανδικού ομίλου – με εξαίρεση τις δραστηριότητες στην Ισπανία και στην Πολωνία.

Η μετονομασία είναι μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου που ξεκίνησε το 2009 και ολοκληρώθηκε με τη δημόσια εγγραφή και την αποπληρωμή της υποχρέωσης έναντι στο ολλανδικό δημόσιο, που είχε στηρίξει κεφαλαιακά τον όμιλο το 2009.

Η απόφαση για αλλαγή ονόματος και στην Ελλάδα γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής μετονομασίας του ομίλου NN, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά, μετά τον επιτυχημένο διαχωρισμό του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα του ομίλου. Η αλλαγή της ονομασίας και η χρήση του NN αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τον όμιλο NN, καθώς θα απαιτήσει συνολικά περί τα 135 εκατ. ευρώ, που θα επενδυθούν για τη μετονομασία της ING τα έτη 2015 και 2016 και για τις 18 επιχειρηματικές μονάδες του ομίλου. Η αυτόνομη εταιρεία με την επωνυμία «ΝΝ Group» προέκυψε το 2014 μέσω της δημόσιας εγγραφής, επιτυγχάνοντας άνοδο 83% σε σύγκριση με το 2013 στα ετήσια καθαρά αποτελέσματα, το ύψος των οποίων άγγιξε τα 588 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία NN Group και γενικότερα ο Όμιλος NN αποτελεί έναν κορυφαίο Oλλανδικό ασφαλιστικό οργανισμό, με ισχυρή δραστηριότητα στους τομείς της ασφάλισης και της διαχείρισης επενδύσεων με ευρωπαϊκό βεληνεκές, αλλά και μία επιτυχημένη πορεία στην Ιαπωνική αγορά. Ο όμιλος NN περιλαμβάνει τις κύριες επιχειρηματικές οντότητες:
Nationale Nederlanden, ING Insurance Ευρώπης, ING Investment Management και ING Ζωής της Ιαπωνίας.

Keywords
Αναζητήσεις
πρωην διευθύνων σύμβουλοσ nn
Τυχαία Θέματα