Έρχονται νέες αποχωρήσεις βουλευτών από τη Χρυσή Αυγή

Ο ασφυκτικός κλοιός της Δικαιοσύνης γύρω από την Χρυσή Αυγή δημιουργεί εντάσεις, αλλά και δρομολογεί τέτοιες εξελίξεις, ικανές να οδηγήσουν ακόμη και στη διάλυση το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου που μέσα από τον Κορυδαλλό επιχειρεί να κρατήσει ισορροπίες, ωστόσο φαίνεται ότι πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

Δύσκολα θα υπάρξει ηρεμία στο κόμμα μετά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που προκάλεσαν οι ανεξαρτητοποιήσεις των κ.κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Στάθη Μπούκουρα. Κανείς πλέον

δεν μπορεί να προδικάσει ότι έκλεισε ο κύκλος των αποχωρήσεων και γι αυτό στη Χρυσή Αυγή έχουν τεθεί «υπό παρακολούθηση» όσοι είναι κοντά στην έξοδο από το κόμμα και ετοιμάζονται να πηδήξουν από το καράβι, το οποίο τώρα είναι στα χέρια του Ηλία Κασιδιάρη.

Εκείνα τα στελέχη της ΚΟ της Χ.Α. που θεωρούν ότι δεν έχουν παραδοσιακή σχέση με το κόμμα αναζητούν διαδρόμους διαφοροποίησης και πολλοί ήδη τους έχουν βρει.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μπούκουρας στηρίζει το υπόμνημά που έστειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στο γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ ενεργό μέλος του κόμματος. Το ίδιο επισήμανε και ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης, αν και οι έως τώρα ενδείξεις δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο βουλευτής Μεσσηνίας σκέπτεται την ανεξαρτητοποίησή του.

Με τον τρόπο αυτό οι συγκεκριμένοι βουλευτές επιχειρούν διακριτικά να δείξουν ότι δεν συμμετείχαν στην πιθανή διαχρονική εγκληματική δράση της Χ.Α., δεν έχουν σχέση με το καταστατικό της και, άρα, να διαχωρίσουν νομικά την δική τους θέση από εκείνη των στελεχών που αποτελούν γέννημα θρέμμα του ακροδεξιού κόμματος.

Πάντως, από τις έως τώρα κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχουν αρθεί οι βουλευτικές ασυλίες οκτώ βουλευτών. Πρόκειται για τους Μ. Αρβανίτη, Ελ. Ζαρούλια, Ν. Κούζηλου και Δ. Κουκούτση για τους οποίους οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση ζήτησαν την άδεια του Σώματος ώστε να απαγγείλουν κατηγορίες για την σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για τους Ηλ. Κασιδιάρη, Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά και Γ. Λαγό που διώκονται για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Εκκρεμεί η μελέτη των υπομνημάτων του κ. Στάθη Μπούκουρα και του κ. Γιώργου Γερμενή (διώκονται για οπλοκατοχή). Να σημειωθεί ότι προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι ο δεύτερος επέλεξε να απαντήσει στην Επιτροπή δια υπομνήματος «παραβιάζοντας» την γραμμή που ακολούθησαν όλοι οι άλλοι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό βουλευτές. Επιπροσθέτως, εκκρεμεί η εξέταση των κ.κ. Χρ. Αλεξόπουλου, Πολ. Ζησιμόπουλου, Αρτ. Ματθαιόπουλου, Αντ. Γρέγου και Ν. Μίχου από τα μέλη της Επιτροπής που θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα