Ιδού το εξαφανισμένο Boeing, κοιμηθείτε ήσυχα…

Ένας φοιτητής από την Ταϊβάν υποστηρίζει ότι εντόπισε το μοιραίο Boeing 777 της Malaysia Airlines. Ωστόσο η αυθεντικότητα των φωτογραφιών δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο νεαρός «βρήκε» το αεροσκάφος στη ζούγκλα, μέσω της ιστοσελίδας tomnod.com που επιτρέπει στους επισκέπτες να εντοπίζουν αντικείμενα από δορυφορικές εικόνες. Σύμφωνα με την εφημερίδα China Times,

οι φωτογραφίες προέρχονται από ένα Ταϊβανό φοιτητή, ο οποίος εντόπισε ένα αεροσκάφος να πετά πάνω από την πυκνή βλάστηση μιας ζούγκλας και έσπευσε να κοινοποιήσει τα ευρήματά του.

Η φωτογραφία έρχεται έπειτα από τις πληροφορίες ότι Μαλαισιανοί χωρικοί να έχουν δει το Boeing να πετά πάνω από το βoρειoανατολικό τμήμα της χώρας, στη χρονική στιγμή που οι ειδικοί πιστεύουν πως το αεροσκάφος έστριψε προς τα αριστερά. Ψαράδες και χωρικοί λέγεται ότι ανέφεραν πως είδαν κάτι να φωτίζει τον ουρανό, ενώ κάποιοι από αυτούς άκουσαν και δυνατό μηχανικό θόρυβο.

Στο νότιο Ινδικό οι έρευνες, το είδαν (και) στις Μαλδίβες

Οι έρευνες για την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines κλίνουν προς την πιθανότητα να κατευθύνθηκε προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε πηγή της έρευνας. «Η υπόθεση εργασίας είναι ότι κατευθύνθηκε προς νότον και ακόμη περισσότερο ότι έφθασε μέχρι το τέλος αυτού του αεροδιαδρόμου», δήλωσε πηγή των ερευνών που δεν κατονομάζεται. Το συμπέρασμα ότι κατευθύνθηκε προς νότον βασίζεται στην έλλειψη στοιχείων από χώρες που βρίσκονται στον βόρειο αεροδιάδρομο ότι το αεροπλάνο διέσχισε τον εναέριο χώρο τους και στη μη ανεύρεση οποιουδήποτε ίχνους από συντρίμμια στο βόρειο τμήμα του νοτίου αεροδιαδρόμου.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα αμερικανική πηγή είχε δηλώσει ότι το πιθανότερο είναι ότι το αεροπλάνο πέταξε προς το νότο, εξαντλήθηκαν τα καύσιμα και έπεσε στη θάλασσα. Στις Μαλδίβες, η αστυνομία εξετάζει τις πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε ενημερωτικό site σύμφωνα με τις οποίες οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου νησιού του αρχιπελάγους, του Κούντα Χουβάντου, είδαν ένα μεγάλο αεροσκάφος να πετά σε ασυνήθιστα χαμηλό ύψος την ημέρα της μυστηριώδους εξαφάνισης της πτήσης MH370. Οι αυτόπτες μάρτυρες διηγούνται ότι είδαν στις 8 Μαρτίου ένα μεγάλο λευκό αεροσκάφος με κόκκινες ρίγες να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος κατευθυνόμενο προς το νότιο άκρο του αρχιπελάγους.

Τα (σχεδόν) εξαφανισμένα αεροσκάφη από το 1948

Ογδόντα τρία αεροσκάφη έχουν «εξαφανιστεί» από το 1948 σύμφωνα με στοιχεία του Δικτύου Ασφαλείας Πτήσεων, τα οποία και χρησιμοποίησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg για να χαρτογραφήσει τις μεγαλύτερες εξαφανίσεις πτήσεων από το 1948 και μετά. Σε αυτήν την έρευνα συμπεριέλαβε αεροσκάφη που είχαν τη δυνατότητα να μεταφέρουν περισσότερους από 14 επιβάτες και δεν εντοπίστηκαν ποτέ συντρίμμια ή πτώματα, ενώ επέλεξε και τρεις περιπτώσεις κατά τις οποίες συντρίμμια ή και διασωθέντες βρέθηκαν πολύ αργότερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που έχει γίνει και ταινία, το τσάρτερ από την Ουρουγουάη που μετέφερε 45 άτομα και που συνετρίβη στις Ανδεις το 1972. Υστερα από 72 ημέρες οι διασώστες βρήκαν επιζώντες, ενώ αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχαν επιβιώσει τρώγοντας τους νεκρούς. Επίσης, ο ρυθμός εξαφάνισης αεροσκαφών είναι 1,2 τον χρόνο, πέντε θεωρείται πως χάθηκαν κοντά ή εντός του Τριγώνου των Βερμούδων, ενώ το μοντέλο που έχει γίνει άφαντο από τα ραντάρ περισσότερες φορές χωρίς να αφήσει ίχνος είναι το Douglas DC-3s.

Keywords
Τυχαία Θέματα