Ερχεται το κρέας του σωλήνα!

Πριν από έναν χρόνο ο καθηγητής Μαρκ Ποστ παρουσίασε στον κόσμο το πρώτο του μπιφτέκι του σωλήνα, το οποίο δημιουργήθηκε σε ένα εργαστήριο του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία, καλλιεργώντας κύτταρα από μύες βοδιού.

Τον περασμένο Αύγουστο, αυτό το παράξενο Φρανκενστάιν steak, όπως ονομάζεται, συνοδεύτηκε από την έκδοση ενός φιλόδοξου βιβλίου συνταγών με βάση το κρέας του σωλήνα. Επανασταστική μέθοδος για ορισμένους, άχρηστη φαντασίωση για άλλους, επικίνδυνο για ορισμένους,

το κρέας του σωλήνα αναμένεται να καταλήξει στα πιάτα όλων μας, αν συνεχίσουμε να καταναλώνουμε τόσο πολύ.

Ο καθηγητής Μαρκ Ποστ είναι ο εφευρέτης του μπιφτεκιού Φρανσκενστάιν. Αποτελείται από 20.000 κύτταρα βοδινού μυός, στα οποία έχουν προστεθεί σκόνη αυγού, αλεσμένο παξιμάδι, αλάτι, χυμός πατζαριού για να πάρει χρώμα και σαφράν.

Εν αρχή ην η αγελάδα από την οποία αφαιρείται ένα ελάχιστο κομματάκι μυός. Ολα τα υπόλοιπα γίνονται στο εργαστήριο. Δείτε το βίντεο παρακάτω.
Το Φρανκενστάιν steak δεν είναι προς το παρόν παρά η απόδειξη ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις κρέας στο εργαστήριο. Ο Μαρκ Ποστ είναι αισιόδοξος ότι σύντομα αυτό το κρέας θα φτάσει στο σούπερ μάρκετ. Μιλώντας στον Guardian δήλωσε ότι θα βγει στο εμπόριο στα προσεχή επτά χρόνια, αφού απαιτούνται ένα ή δύο χρόνια για τεχνικές λεπτομέρειες και τη νομιμοποίηση.



Διαβάστε επίσης:

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: Δείτε τι έβγαλαν οι γιατροί από το στόμα του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα