Επικοινωνιακά "παιχνίδια" μεταξύ Σνόουντεν και Κέρι

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αποκάλεσε τον Εντουαρντ Σνόουντεν φυγάδα και τον κάλεσε να επιστρέψει στην πατρίδα του, αν είναι "άνδρας" και "πατριώτης", όταν ρωτήθηκε από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα στον απόηχο της συνέντευξης του Σνόουντεν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο Κέρι πρόσθεσε ότι, αν ο 30χρονος Σνόουντεν "πιστεύει στην Αμερική, θα πρέπει να εμπιστεύεται το αμερικανικό δικαστικό σύστημα". Αν θέλει να επιστρέψει, "μπορούμε

να τον βάλουμε σε ένα αεροπλάνο από σήμερα. Θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αν επιστρέψει", δήλωσε ο Κέρι. Καθώς "αυτό θα έκανε ένας πατριώτης. Ενας πατριώτης δεν θα διέφευγε και δεν θα έβρισκε καταφύγιο στη Ρωσία ή στην Κούβα ή σε άλλη χώρα".

"Ωστόσο κατέφυγε στη Ρωσία, μια αυταρχική χώρα και λέει απλώς ότι προσπαθεί να μεταβεί στην Κούβα, αυτό τι σημαίνει;", διερωτήθηκε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Σε συνέντευξή του ο Σνόουντεν δήλωσε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά ότι αν χρειαστεί θα παρατείνει την παραμονή του στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα