Οι συγχύσεις εκθέτουν την κυβέρνηση

του Νίκου Σίμου

Ο κυβερνητικός συνεταίρος δημιουργεί συγχύσεις οι οποίες βεβαίως δεν είναι προς όφελος της ΝΔ μετά από την εκλογική της ήττα. Αυτή η εμμονή στην κατάργηση λ.χ. του μπόνους των 50 εδρών που ανέσυρε στην επιφάνεια θέμα εκλογικού νόμου, αιφνιδίως, ήταν εμπνεύσεως Βενιζέλου. Από την Νέα Δημοκρατία

βεβαίως τον αδειάζουν με τη διαρροή ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί τέτοιο θέμα τώρα. Δηλώσεις για το άστοχο της πρότασης έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης. Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί στη ΝΔ ότι η σχετική πρόταση απέβλεπε στην αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της δυναμικής που έχει αναπτύξει και που θα μπορούσε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών να επωφεληθεί από μπόνους αυτό. Όμως αυτός ο ελιγμός εκφράζει ένα πανικό, τον οποίον μπορεί μεν να τον έχει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του δεν επιτρέπεται όμως να τον εξωτερικεύει με συγκεκριμένες ενέργειές της και η ΝΔ, ακόμη και αν έχει πανικοβληθεί.

Αυτά τα μπρος πίσω πάντως δεν ενισχύουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Ειδικώς δε όσον αφορά στον βασικό πυλώνα της συγκυβέρνησης, η ΝΔ δεν πρέπει να αφήνει τον κ. Βενιζέλο να αλωνίζει με διάφορες προτάσεις που δημιουργούν εντυπώσεις μεν αλλά είναι κενές περιεχομένου και αδυναμίας εφαρμογής. Σε τελευταία ανάλυση προγραμματική συμφωνία δεν μπορεί να απαιτεί μόνο το ΠΑΣΟΚ χάριν εντυπώσεων αλλά και η ΝΔ με περιεχόμενο μάλιστα που θα περιορίζει την υπερκινητικότητα Βενιζέλου που εξαντλείται, βεβαίως από πλευράς ουσίας, σε επίπεδο «τοκιστού και σουλατσαδόρου».

Ο κ. Βενιζέλος άλλωστε δεν είναι αυτός που το πρωί έριχνε την κυβέρνηση και το βράδυ την στήριζε;; Ας τα προσέξει όλα αυτά ο κ. Σαμαράς διότι μπορεί και ο ίδιος τελικώς να εκτεθεί από τον συνεταίρο του, δεδομένου ότι «όμοιος ομοίω αεί πελάζει...»

Keywords
Τυχαία Θέματα