Επεισόδια και "ανταρτοπόλεμος" στα Εξάρχεια (ΦΩΤΟ)

Με τα καθιερωμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ και όταν η πορεία που κατέληξε έξω από την πρεσβεία της Αμερικής είχε διαλυθεί μία ομάδα νεαρών εξαπέλυσε επίθεση με πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην οδό Στουρνάρη δίπλα στο Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις με τη σειρά τους απάντησαν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης προς τους νεαρούς και ύστερα ακολούθησε μικρής έκτασης καταδίωξη στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων

στους οποίους υπήρχε έντονη παρουσία από αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα των επεισοδίων υπήρξαν καταγγελίες για τραυματισμό δύο δημοσιογράφων.

Τα πνεύματα για αρκετή ώρα ηρέμησαν αλλά μετά τις 10 το βράδυ οξύνθηκαν για ακόμα μία φορά αφού ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε αστυνομικούς στην πλατεία Εξαρχείων, τραυματίζοντας, μάλιστα, έναν εξ αυτών με τους αστυνομικούς να απαντούν για ακόμα μία φορά με δακρυγόνα.

Μετά από αρκετή ώρα πάντως τα πράγματα ηρέμησαν σε όλο το κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα να δοθούν κανονικά στο κοινό οι σταθμοί του μετρό που παρέμειναν κλειστοί για τις ανάγκες της πορείας. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 45 προσαγωγές.

Στους γύρω δρόμους από το Πολυτεχνείο, Στουρνάρα, Τοσίτσα, Μπουμπουλίνας και Σουλτάνη θα παραμείνουν μέχρι το επόμενο πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Διαβάστε επίσης:

Εξάρχεια: Καταγγελίες δημοσιογράφων για επίθεση από αστυνομικούς

Κοπέλα τραυματίστηκε στην πορεία για το Πολυτεχνείο (VIDEO)

Επεισόδια μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου (VIDEO)

ΜΑΤ, οδοφράγματα και πετροπόλεμος στο κέντρο του Βόλου

Σοβαρά επεισόδια στην Πάτρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα