Εμπλοκή στις 100 δόσεις και στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Σε πολύ κρίσιμο στάδιο βρίσκονται πλέον οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και ο λόγος δεν είναι άλλος από τη δυσπιστία των δανειστών απέναντι στις ελληνικές αιτιάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες εντοπίζουν ένα δημοσιονομικό κενό 3 δισ. ευρώ για το 2015 κάτι που τους αναγκάζει να ζητούν 72 αντί για 100 δόσεις στην εφορία αλλά και αυτές με την επιβολή αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Οι

αμφιβολίες που υπάρχουν από την πλευρά των δανειστών έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερεί και άλλο η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών στην Ελλάδα αφού αυτή δεν πρόκειται να γίνει αν δεν λάβουν μία αναφορά η οποία να είναι ικανοποιητική. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει μέσω του Υπουργείου Οικονομικών ότι "η διαπραγμάτευση έχει και όρια" θεωρώντας πως δεν τίθεται θέμα δημοσιονομικού κενού και νέων μέτρων για το 2015.

Η πορεία της διαπραγμάτευσης και τα αυστηρά χρονικά περιθώρια υπάρχουν πλέον αναμένεται να τεθούν στην αυριανή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το χρονικό περιθώριο που υπάρχει για την εύρεση λύσης σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που ζητάει αναθεώρηση η Τρόικα (εργασιακά, ομαδικές απολύσεις, ασφαλιστικό, απολύσεις στο δημόσιο, δημοσιονομικό κενό και μέτρα 2015-2016) λήγει αναγκαστικά στις 8 Δεκεμβρίου με τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου λόγω... Τρόικας

Keywords
Τυχαία Θέματα