Ν.Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν στυλοβάτη του Έθνους και των δημοκρατικών θεσμών

Τον στυλοβάτη του Έθνους και των δημοκρατικών μας δεσμών αποτελούν σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, διασφαλίζοντας «τα συμφέροντα του Ελληνισμού και υποστηρίζοντας το σύνολο των εθνικών προσπαθειών για εμπέδωση της ειρήνης, της διεθνούς νομιμότητας και της οικονομικής μας ευημερίας», όπως τονίζει χαρακτηριστικώς ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας στην Ημερήσια Διαταγή του για την επέτειο της Εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος στον χαρακτήρα της επετείου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Το μήνυμα αυτό παραμένει και σήμερα επίκαιρο,

μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και τον αγώνα που δίδει η χώρα μας για οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση. Σ’ αυτή την εποχή των προκλήσεων και της ιστορικής για το έθνος ευθύνης, καλούμεθα όλοι, να υπερβούμε τις «ελλειμματικές» νοοτροπίες του παρελθόντος, να συνθέσουμε εποικοδομητικά τις διαφορές μας και τις αντιθέσεις μας και να μετάσχουμε ως ενεργοί πολίτες στις εξελίξεις και τους θεσμούς του Πολιτεύματος, απαντώντας έτσι, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, σε όλους εκείνους που επιχειρούν να απομειώσουν και να υποβαθμίσουν το τεράστιο θεσμικό, ιστορικό και αξιακό κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση των ΕΔ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, όπως αναγνωρίζεται από όλους, αποτελούν στυλοβάτη του Έθνους και των δημοκρατικών θεσμών. Με απόλυτη προσήλωση και αφοσίωση στο εθνικό καθήκον, όλοι εσείς, μόνιμα στελέχη, κληρωτοί και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, συνθέτετε ένα αξιόπιστο και στιβαρό εθνικό αμυντικό σύστημα το οποίο εγγυάται όχι μόνο την ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας μας, αλλά και την ευρύτερη σταθερότητα στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και των Βαλκανίων. Σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, ημέρα και νύκτα, διασφαλίζετε τα συμφέροντα του απανταχού Ελληνισμού και υποστηρίζετε αθόρυβα το σύνολο των εθνικών προσπαθειών για εμπέδωση της ειρήνης, της διεθνούς νομιμότητας και της οικονομικής μας ευημερίας».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα