Εκλογή Προέδρου: Στους 164 βουλευτές η κυβέρνηση και... ελπίζει

Τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα του διαγγέλματος του Αντώνη Σαμαρά την Κυριακή το μεσημέρι και του ανοίγματος που έκανε βλέπουν πλέον από το Μέγαρο Μαξίμου λίγες μόλις ώρες πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με το όριο να μην αλλάζει αφού οι 200 βουλευτές παραμένουν το όριο αλλά με την τρίτη ψηφοφορία και τους 180 βουλευτές να πλησιάζουν.

Μέσα

σε μία ημέρα λοιπόν το κυβερνητικό στρατόπεδο αύξησε την δύναμή του κατά 4 βουλευτές αφού Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Βασίλης Οικόνομου και Γιάννης Κουράκος δήλωσαν ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα στις δύο επόμενες ψηφοφορίες.

Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου είδαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση αυτή τη μεταστροφή και οι δύο επόμενοι στόχοι ακούν στο όνομα Γιώργος Κασαπίδης και Κώστας Γιοβανόπουλος. Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ήταν απόντες στην περασμένη ψηφοφορία με αποτέλεσμα η βούλησή τους να μην εκφραστεί και να παραμένει ερωτηματικό, με τον Κώστα Γιοβανόπουλο να παρατείνει αυτήν την αγωνία αφού μέχρι και χθες δήλωνε επιφυλακτικός.

Το όριο ωστόσο που έχουν θέσει στο επιτελείο του πρωθυπουργού έτσι ώστε να υπάρχει έστω και η παραμικρή ελπίδα για την τρίτη ψηφοφορία είναι τουλάχιστόν οι 167 βουλευτές για τη σημερινή ψηφοφορία έτσι ώστε να απέχουν μόλις 13 βουλευτές από τον επιθυμητό αριθμό των 180.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι μέχρι στιγμής απέχουν ήδη κατά 3 βουλευτές από τον στόχο που έχουν θέσει για σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα